Na sednici vlade Srbije od 30. novembra predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i jedan od čelnika vladajuće Koalicije za Pirot (KZP) razrešen je dužnosti člana Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije. Kako je Vasić juče rekao medijima, to se dogodilo samo nekoliko dana pošto je KZP donela odluku da ne pristupi uniji stranaka čije stvaranje zagovara predsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić. Vasić je podsetio da inicijativa o uniji stranaka i dalje postoji i da je trebalo da bude realizovana 22. novembra.

– Nekoliko dana pre toga Koalicija za Pirot odlučila je da se ne priključi inicijativnoj grupi za formiranje unije – istakao je Vasić i dodao da takav stav KZP ima veze sa njegovom smenom u Upravnom odboru EPS-a.

Vasić je podsetio da je njegovo mesto člana UO u EPS-u bilo iz kvote G17 plus i da se „nekome žurilo da ga smeni“. Predsednik pirotske opštine rekao je i da posle razrešenja u EPS „očekuje još neku vrstu odmazde putem stopiranja projekata iz NIP-a“ i dodao da je „to početak obračuna sa ovom lokalnom vlašću“. Vasić je kazao da je zvanično obrazloženje za njegovo razrešenje da je kao predsednik opštine u sukobu interesa. „To mogu da prihvatim tek od aprila iduće godine kada zakon koji to reguliše bude usvojen“, naglasio je Vasić.

Iz G17 Plus odbacili su sinoć navode Vladana Vasića. Medijima je rečeno da je on razrešen iz UO EPS-a, jer je utvrđeno da je u sukobu interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari