Konzorcijum, koji čine Fabrika nameštaja „Numanović SNS“ i Turistička agencija „Pejić turs“, postao je vlasnik 70 odsto kapitala novopazarske fabrike Prva petoletka, koja je poslovala kao deo istoimene kompanije iz Trstenika.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 -Novi većinski vlasnik pronađen je iz trećeg pokušaja. Od maja ove godine do pre desetak dana, ova fabrika je tri puta nuđena na prodaju. Od prve početne cene procenjenog kapitala od 2,1 miliona evra, uz otpis dugova prema državnim poveriocima, na trećoj licitaciji došlo se do vrednosti kapilala od oko 292.000 evra. Prodaja je uspešno okončana tek kada se odustalo od uslova da novi vlasnik mora da se bavi metalo-prerađivačkim poslovima. Novi vlasnici su, za 2,2 miliona evra (početna cena bila je 315.000 evra), „nasledili“ 26 zaposlenih i dobili imovinu od 40 mašina starijih od tri decenije i oko četiri hektara građevinskog zemljišta. Obavezali su se, takođe, da će sumu isplatiti u gotovini.

Kako je saopšteno iz Agencije za privatizaciju, ugovor o prodaji ove fabrike biće zaključen ako Uprava za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija da pozitivno mišljenje o nepostojanju smetnji da se ugovor zaključi. Fabrika nameštaja „Numanović SNS“, vlasništvo Seada Numanovića, osnovana je u julu prošle godine. Ima 85 zaposlenih i 2014. poslovnu godinu završila je sa dobitkom od 50 miliona dinara. Drugi član konzorcijuma, Turistička agencija „Pejić turs“, vlasništvo Murata Pejića, osnovana je pre dvanaest godina, ima 35 radnika i takođe je ostvarila dobit od oko 61 milion dinara. Kako smo saznali, Numanović se ovih dana nalazi u Nemačkoj, gde sa poslovnim partnerima razgovara o pokretanju novih poslova u tek kupljenoj fabrici.

– Osim proizvodnje nameštaja, razmišljamo i o pokretanju novih programa. Imamo više opcija i o tome razgovaram sa partnerima u Minhenu. Pokretanje novih poslova znači i otvaranje novih radnih mesta, planiramo da uposlimo minimu 100 ljudi – kaže za Danas Numanović.

Fabrika „Numanović“ je renomirani proizvođač tapaciranog nameštaja. Osnovana je 1995 godine. Proizvodnja se odvija u novoizgrađenom, savremeno opremljenom objektu površine 15.000 kvadratnih metara. Ima tri moderno opremljena salona, jedan u Novom Pazaru i dva u Beogradu. Svoje proizvode, fabrika je izlagala na domaćim i inostranim sajmovima nameštaja i za kvalitet je dobila mnogobrojna priznanja. Fabrika nameštaja „Numanović“ ima tri čerke firme, i po rečima Seada Numanovića sada se „intenzivno radi na njihovoj integraciji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari