Vučević: EXPO 2027 je novi motor jačanja naše ekonomije, kao i esencija politike 1Foto FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitrijem Кerkentesom o značaju Plana EXPO 2027, kako za Srbiju tako i za region.

Vučević rekao je da je EXPO 2027 prilika za investiranje, posebno kada je reč o infrastrukturnim projektima, ali i o svim ostalim koji su u vezi sa tom međunarodnom specijalizovanom izložbom, koja će biti održana u Beogradu.

„Plan EXPO 2027 je novi motor jačanja naše ekonomije, kao i esencija politike – prilika da se stvore bolji uslovi za život naših građana i da se izgrade nove bolnice, škole“, ocenio je premijer.

Generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe rekao je da vlada ogromno interesovanje zemalja članica tog biroa da doputuju u Srbiju, posebno imajući u vidu da EXPO nikad nije bio održan na ovim prostorima.

„Željni su da vide nešto novo, ali i da, potencijalno, ostanu da žive ili rade u Srbiji“, rekao je on.

Na sastanku je istaknuto da izložba kao što je EXPO pomaže razvoju jedne zemlje, jer po njenom završetku počinje novo poglavlje za državu domaćina i čitav region.

„Ovo je prilika koja se dobija samo jednom u životu, to je mogućnost da se razviju veštine i steknu znanja u raznim oblastima već u pripremnoj fazi, što će biti dragoceno za druge zemlje koje bi želele da budu domaćini u budućnosti“, saglasili su se sagovornici, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari