Vučević: Povećan dugoročni kreditni rejting Novog Sada 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je danas da je ogroman uspeh za grad što je agencija Mudis je povećala dugoročni kreditni rejting Grada Novog Sada sa „Ba3“ na „Ba2“ uz stabilne izglede za dalje poboljšanje.

Srbija je jedna od retkih zemalja koja je uspela da u jednoj teškoj godini, u kojoj je pandemija bukvalno paralisala i neke vodeće svetske ekonomije, dobije povećanje kreditnog rejtinga. To je potvrda naše odgovorne politike koja je fokusirana na očuvanje zdravlja naših građana, ali i naše privrede, ocenio je u pisanoj izjavi Vučević.

Povećanje kreditnog rejtinga Grada Novog Sada potkrepljeno je niskim nivoom duga i veoma visokom likvidnošću, a poznata svetska rejting agencija posebno ističe važnu ulogu Novog Sada u nacionalnoj ekonomiji, kao drugog najvećeg grada u  Srbiji, naglasio je on.

Kako se navodi u izveštaju, Agencija očekuje da će stabilna finansijska pozicija Grada biti očuvana i u budućnosti, uz smanjenje nivoa duga na vrlo nizak nivo, saopštila je Gradska kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari