Vučić građanima obećao „novu Mubadalu“

Predsednik za april najavio dolazak investitora koji će izvoziti čak 10 odsto srpskog BDP-a

Ostavite komentar


  1. Neko ko izvozi 4.5 milijarde evra sigurno ne dolazi u Srbiju, osim ako je prljava tehnologija koja ne sme u EU.
    Ja sam bliži tome, da je veliki vođa mislio da dolazi neko čiji će izvoz biti 4.5 milijardi dinara iz 1992.

    1. Moj rodjak iz Paracina planira u aprilu da otvori piljarnicu, ne znam da nije na to mislio

  2. Ma koji veliki izvoznici? A koliko od tih para ostane u zemlji, a koliko ode u domicilne zemlje tih kompanija nazovi najvecih izvoznika?

  3. VIŠE OD 1 MILION: Totalan vam je zastoj u saobraćaju na vašem internet portalu kao da je neka inauguracija, tako da ćete u februaru imati više pregleda nego u januaru kada ih je bili oko milion!

  4. Daj covece pricaj sta je u pitanju, treba u junu da se selim za Kanadu, sad si me zbunio skroz, ne znam da l’ da otkazujem

    1. Ma kakve magarece livade, ovo su investicije za magarece mozgove? A onom kolegi sto se sprema za Kanedu neka pali sto pre dok ga neobuhvati magareci smehotres? U zdravlju i veselju mi koji ostajemo da docekamo najvecu nasefinansirajucu investiciju u istoriji covecanstva? Dace BOG, prvorodjeni je sa nama!!!

  5. Veći izvoz svega što je rekao, veći i od Pinokia i od Barona Minhauzena, naaaaajveeeći izvoz !
    Đepeto (Šešeljeto), šta to uradi od drveta?!!!!

  6. ‘Ej, ‘Danas’, komentari su vam sve kraci i kraci, … i po sadrzaju podsecaju na one iz ‘Blica’?!

    1. Šta reći na ovu već puno puta izrečenu kliše izjavu av-a koja se evo već 7 godina nije materijalizovana.

  7. nije obecao, nego je rekao mozda.. dakle pregovara… tako je bilo i za te mugabudale…. samo sto je tada mozda bio neoprezan pa je verovao da ce biti a na kraju nije bilo… ali kapirao to narod zato ovi vasi nikako ni da mu prismrde…. izgleda da samo vi „pametniji“ to ne kapirate… ili ne zelite…

    1. Aha, a to mozda je malo manje laz nego obecanje? Pa on moze da kaze da ce mozda doci pet najvecih svetskih kompanija, i kad naravno ne bude nista od toga, onda ce takve mabudale poput tebe reci, pa dobro nije obecao. Sta on ima da prica o poslovima koje nije zavrsio? Koga za to zabole, osim vas pacenika koji u njemu vidite boga i koji bi da vam on kaze u bunar da skocite to i uradili bez da ste i pokusali da ukljucite mozak i razmislite sta ce biti sa vama posle toga. A to sto niko ne moze da mu prismrdi je prvenstveno sramota za narod Srbije, a ne za politicare.Tolika kolicina poltroncina i kukavica u pravom smislu te reci se retko gde srece. Nas kao naciju treba kolektivno proucavati i to uvesti u udzbenike psihologije kako jedan narod ne treba da se ponasa. A najsmesnije je sto ti kao sad nekom natrljavas nos time sto si bezlicna jedinka.

  8. Sklanjajte ga ljudi, ako Boga znate ! Zarad vlasti će rasprodati celu Srbiju !

  9. Kada jednom slaže, kažu ma sns-ovca, drugi put kažu sps-ovca, treči put kažu Ma-budala!

  10. NIJE BITNO KOLIKO JE FIAT IZVEZAO IZ SRBIJE KADA PROFIT NA GODISNJEM NIVOU JE MANJI OD IZVOZA MEDA,

  11. nije precizirao ko će doći, ni gde će graditi…

    u jednom od dva grada, u jednoj od dve oblasti, ispred smo dve druge drzave…
    profit, za jedno dve (do tri) godine…

    savrsena je taktika… dovescu nekog negde, da napravi nesto, ne mogu sad da vam kazem sta, ali nice super…

  12. Ne mozete vi ili bilo ko glupoj osobi dokazati da je glupa.Mozete izneti brdo argumenata,ali glupost je veca nego zlo.Sa zlom cemo se izboriti ali sa gluposcu,ne.A uvoj zemlji je mnogo takvih.Zbog toga smop tu gde jesmo.Jedan moj poznanik mi je rekao da je dostojanstvenije ziveo u Norveskom zatvoru,nego u Srbiji na slobodi!

  13. Sultan nam je sa svojim arapskim kreditorima doveo najveceg svetskog proizvodjaca Genetski Modifikovane hrane na ivicu EZ u kojoj je sva genetski modifikovana hrana zabranjena!? Sledeci veliki projekat je verovatno otvaranje fabrike leda sa Eskimima na Severnom Polu?!

  14. izeš zemlju u kojoj je i posle 100 godina domanović
    najaktuelniji pisac
    I zemlju u kojoj je posle 30 godina aktuelna grupa dr ton
    Sa pesmom
    bez posla i bez love…

  15. Najveći izvoznik na teritoriji Ex-YU je slovenački Revoz koji je u 2017. proizveo 189.687 automobila, od kojih je u izvoz otišlo 179.706 automobila, pa je vrednost izvoza bila 1,575 milijardi €, dok je dodatna vrednost na zaposlenog bila oko 70.000 €. Imajući u vidu napred navedene podatke, kao i to da do sada ni jedan izvoznik iz Srbije nije imao godišnji izvoz u vrednosti od 1 milijarde €, teško je poverovati u informaciju, da bi sada, da ne kažem iz »magle«, došla u Srbiju kompanija koja bi imala godišnji izvoz od 4,5 milijarde €.

  16. najvažnije u toj stvari je da dolazi „krajem aprila“. A izbore planira krajem marta ili početkom aprila. Pa će nam onda u maju reći da zbog opozicije ta firma odustaje od srbije i ide u neku istočnoevropsku zemlju, naravno ni tada neće navesti ni ime firme ni ime te zemlje jer je to sve izmišljotina za predizbornu kapmanju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.