Vučić hvali gas iz Grčke, a u praksi i dalje računa na ruski

Zbog čega je predsednik Srbije optimističan u vezi s izgradnjom terminala za tečni prirodni gas u Aleksandropolisu iako to trenutno nije alternativa za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Sva trojica pričaju identičnu priču. Dovoljan je bio i jedan da to kaže.

  2. Нема ту шта да се хвали овај или онај гас, куповаћемо онај који је јевтинији.

  3. Sto da kupujes nesto za 10.000,00 dinara kada istu stvar mozes da kupis za 1000,00 dinara, samo treba napraviti slobodno trziste da se izjasne svi kako zele i da za svoj sopstveni novac , novac svojih gradjana i za svoje gradjane kupuju od koga god pozele , niko ne brani nikome da kupuje skupo ali ovi sto prodaju skupo brane da se kupuje jeftinije i ono sto je na dohvat ruke to jest na dohvat drzave .

  4. Računamo na Ruski gas ali u slučaju da se nešto dogodi, uvek je dobro imati i drugu opciju.

  5. Sunce ti poljubim ispada da sve na svetu ili bar u EU zavisi od energenata ih Rusije, hrane iz Ukrajine, delova za automobile iz Ukrajine… Kad se tome doda i karantin u nekoliko gradova u Kini onda shvatamo da smo u totalnom problemu!

  6. Nemam ništa protiv LNG gasa, ali morate da objasnite narodu da je razlika između cene gasa koji se doprema iz Rusije i gasa preko LNG terminala ogromna. Evo jednog primera: 1000 litara vode koju dobijamo u stanu iz česme (to je Ruski gas) isto kao i 100 litara vode koju kupimo u marketu (LNG gas). P.S. Kupovina LNG gasa je kao da kupimo u marketu vodu (litarsko pakovanje) odnesemo kući i tuširamo se! Ne isplati se! Skupo! Neizdrživo!

  7. Nije gas sladoled da ga kudi ili hvali.Cena je presudna,sada je kao jeftin a bocu placam 2000 din,sta bi bilo da je 3 puta skuplji u nabavci?

  8. Zavrsismo Turski tok jos prosle godine uz silne troskove i sada ga niko vise ne pominje? Zvrji prazan! To je prirodni gas koji je sigurno visestruko jevtiniji od americkog tecnog za koji ionako nemamo smestajne kapacitete! Min.Mihajlovic?

  9. Naravno da računa na Ruski gas ,kada je 3 puta jeftinijiRačuna na ruski gas i Nemačka,Mađarska ,Češka,Bugarska,Italija,Slovačka i još zemalja EU,oa zašto ne bi i mi.

  10. Ja taman mislim da ce proci jedan dan da ne pomenete Vucica,al nema sanse!

  11. Zašto se novinari Danasa jasno ne izjasne? Da li ste za jeftiniji ili skuplji gas? Da li da imamo jednocifrenu ili višecifrenu inflaciju? Da li da nam budr bolje ili gore?
    Iz vaših napisa izgleda da ste uvek za drugu opciju, ali pojasnite nam.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.