Vučić ide u Gošu 1Foto: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Premijer Aleksandar Vučić trebalo bi oko 14.30 da se pojavi u fabrici šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, potvrđeno je Danasu u kabinetu predsednika Vlade.

Radnici Goše pune dve nedelje štrajkuju u krugu fabrike zbog toga što im sad već bivši vlasnik ŽOS Trnava nije isplatio i do 20 zarada, ali ni doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje nekoliko godina unazad.

– Imamo sastanak svi u fabrici, javili su nam da dolazi i premijer – kratko nam je rekao predsednik sindikata Nezavisnost u fabrici Ljuba Savić.

Radnici su štrajk počeli nakon što se njihov kolega ubio u fabrici pre nekoliko nedelja, nakon čega je generalni direktor otišao za Slovačku da bi se s epre dva dana vratio da saopšti kako on više „ne želi da bude direktor“.

U međuvremenu, ŽOS Trnava je prodala Gošu kiparskoj firmi Lisnart holding za 4,2 miliona evra. Osim Ministarstva rada, koje je medijima potvrdilo da je u dva navrata slalo inspekciju rada tokom 2014. i 2015, niko od državnih organa se nije oglašavao.

Pre dva dana ministar rada Aleksandar Vulin je rekao da država ne može da rešava probleme privatnih poslodavaca, a bivši vlasnik poručio je slovačkim medijima da je Goša za njega samo „neprijatna prošlost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari