Vučić: Nikada nismo bili bogatiji u istoriji Srbije 1Foto: Printscreen / RTS

Inflacija je zaustavljena, iako naš kurs nije fiksni, važno je da je čvrst, podižemo devizne rezerve, najveće su u istoriji u svakom smislu, kao i rezerve zlata, sada smo najbogatiji u istoriji Srbije, rekao je predsednik države Aleksandar Vučić gostujući na RTS.

U prva dva meseca imali smo, kako je rekao, mnogo manji deficit od planiranih 50 milijardi.

“Deficit je svega 22 milijarde, toliko nam je bolji rezultat, za 200 miliona evra, što nije malo za dva meseca”, naglasio je Vučić.

Na pitanje šta sa poljoprivrednicima koji štrajkuju ispred Vlade Vučić je rekao da “svi dolaze kod države” i podsetio da su povećali otkupnu cenu mleka za 50 odsto i da su malinari su imali fantastičnu cenu prethodnih godina.

“Moramo da razgovaramo o svinjama i ovcama, povećaćemo subvencije za poljoprivrednike, a razgovaraćemo i sa malinarima, sve što možemo da pomognemo”, rekao je.

Vučić je iskoristio priliku i na tabli uporedio prosečne plate u regionu gde se vidi da je Srbija napredovala sa 329 na 750 evra za deset godina, koliko će, kako je rekao, biti kada stignu zvanične potvrde u maju.

“BiH je bila ispred nas 15 ili 16 odsto, sada mi idemo ispred za toliko. Problem je što je prosečna plata 1.250 evra na Vračaru, a u Nišu 670 evra, u Leskovcu 566 evra. Moramo da razvijamo jug Srbije”, naglasio je predsednik države.

Na pitanje da li se razgovara o dolasku Mercedesa Vučić je rekao da je u više navrata razgovarao o tome i razmišljao bezbroj puta, te da bi sve dao na svetu da to bude moguće, ali da se plaši da smo doneli mnogo pogrešnih odluka, da smo jedina koja se odrekla “belog zlata”.

“Da li smo dogovorili: ne, nismo. Razgovarao sam ne jednom, već više puta. Neki su svesno, neki nesvesno obmanjivali javnost, popustili smo pod pritiskom različitih obaveštajnih službi”, rekao je Vučić.

Da smo krenuli u eksploataciju i istraživanje litijuma imali bismo duplo veće plate sada, istakao je on, i dodao da smo se odrekli velikog prihodai da danas od Loznice do Bajine Bašte nemamo 130.000 ljudi, a da bih bilo 200.000 da smo to uradili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari