Vučić: Ponosan sam što sam od početka podržavao Beograd na vodi 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas završnim radovima na konstrukciji poslednjeg sprata Kule Beograd, u okviru projekta Beograd na vodi, i izjavio da oseća veliki ponos zbog toga što je bio jedan od retkih koji su verovali u taj projekat i bio spreman da ga podrži.

Vučić je novinarima rekao da će svaki čovek i za 30 godina znati da je inicijativu za izgradnju, kako je rekao, „najlepšeg dela Beograda“ imalo svega nekoliko ljudi, među kojima je i on.

„Inicijativu za ovo guralo je nekoliko nas. Neumorno, hrabro i uprkos svim kritimama. I ne ostaje ništa drugo nego da osećate iskreni ponos zbog toga… Priznao neko ili ne, ja znam da ne postoji lepši pogled u Beogradu“, rekao je on.

Vučić je rekao da je taj deo Beograda bio najprljaviji i najzapušteniji deo prestonice a da je danas na putu da postane centar kulturnih dešavanja.

On je upitao prisutne da li je lepši prizor puno šetalište Beogradske promenade ili „horde divljih pasa koji jure slučajne prolaznike i po nekog biciklistu“.

Vučić je ocenio da će i za Beograd i za region biti dobra vest što će tu biti izgrađen i hotel iz lanca Meriot i to što je više od 900 porodica pronašlo svoj dom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas komentarišući presudu Haškog suda čelnicima Službe državne bezbednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, da je taj sud promenio praksu kako bi ih osudio i da je to „slika i prilika delovanja tribunala“.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u skladu sa međunarodnim pravom i svojim interesima odlučiti kada će i da li će izmestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari