Vučić: Prihodi od turizma tri i po puta veći nego pre 10 godina 1Foto. printscreen / TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma da svi koji u našu zemlju dođu otvorenog srca, uvek će biti lepo dočekani.

 

– Mi smo u poslednjih nekoliko godina napravili velike pomake. Imamo dve i po milijarde evra prihoda, tri i po puta veći nego pre 10 godina, imamo veći broj gostiju koji posećuju našu zemlju. Pritom, misle neki da ne možemo imati uspešan turizam jer nemamo more, more nemaju ni neke najrazvijenije zemlje sveta. Za nas je ovaj sajam važan događaj i želimo dobrodošlicu svima. Posebna nam je čast što je zemlja partner Republika Kina. Hvala ekselenciji Čen Bo, predsedniku Siju i Komunističkoj partiji Kine. Zahvalni smo što učestvujemo u „Pojasu i putu“ – rekao je je Vučić, prenosi Pink.rs.

On je pohvalio ministra Huseina Memića, koji je došao sa pravim projektom za Dunav, i rekao da ćemo morati mnogo da radimo na banjskom turizmu i na planinskim kompleksima.

Kako kaže, broj kineskih turista od 2012. do 2019. pre pandemije je povećan 30 puta, ali mi nismo zadovoljni, hoćemo da to bude mnogo više.

– Otvaranje avio linije sa Pekingom, uskoro i sa Šangajem, povećaće broj ljudi iz Kine koji dolaze kod nas. Trgovinska razmena za poslednjih deset godina povećana je za 342 posto, povećan je i srpski izvoz, tri od četiri kompanije koje su najveći izvoznici iz Srbije su kineske kompanije. Od Kineza učimo strpljenje, marljivost i rad. Proglašavam sajam otvorenim, svima želim dobrodošlicu – kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija na prvom mestu u Evropi po porastu broja noćenja.

Predsednik Vučić je nakon obraćanja obišao Međunarodni sajam turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari