Vučić Danas nazvao tabloidom: Prodaja EPS-a notorna laž 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS). „To ste pročitali u tabloidu „Danas“. Reč je o notornoj laži. Niko nije ni razmatrao tu mogućnost, niti nam pada na pamet“, rekao je Vučić novinarima posle ceremonije otvaranja jedne deonice obilaznice oko Beograda.

On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

„To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja“, rekao je Vučić.

Na pitanje zašto Srbija ne kupuje gas (LNG) iz Hrvatske Vučić je rekao da će ga kupiti kada joj se bude isplatilo.

„Zašto bi kupili nešto što je dva-tri puta skuplje. Kada nam se bude isplatilo sešćemo i razgovarati“, rekao je Vučić i dodao da ne postoji izgrađen ni konektor za taj gas.

Istakao je da Srbija nema problema kada je u pitanju doprema nafte Jadranskim naftovodom i da su „Hrvati korektni što se tiče naftovoda“.

Govoreći o navodnim napadima N1, Danas i Nove S na njegovog sina Danila, rekao je da je svog sina video na nekoj televiziji, Novoj ili N1, sa kriminalcima i ubicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.