Vučić: Vunica iz Lebana izvoziće se na sva svetska tržišta 1Foto: tviter/predsednikrs

Onima koji me kritikuju za dobre odnose sa Turskom, kažem da mi vodimo politiku odgovornosti, ozbiljnosti i interesa građana Srbije i politike koja donosi radna mesta i vraća osmehe na lice ljudi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je danas otvorio fabriku LebanTeks, deo Ormo grupe, koja će u Lebanu zaposliti 350 radnika. Vučić je, na otvaranju fabrike turske Ormo grupe, rekao da će se vunica iz Lebana izvoziti na sva svetska tržišta, Tursku, Rusiju i zemlje Zapada, i da se sledeće godine očekuje izvoz u visini od 11 miliona evra.

Imaćete više poreza i doprinosa u lokalnoj kasi, da gradite više puteva, prema Bojniku, da se popravi put prema Radan planini, ali i vi malo para da izdvojite, sada ćete ih imati, a ne samo sve da plaća država, rekao je Vučić.

Sada u fabrici radi 120 radnika, biće 350, a mi se nadamo za dve do dve i po godine i 600 radnika, biće još jedan pogon, najavio je on.

Uvek se govori „što južnije to tužnije“, ali sada podižemo jug i za mesec dana biće otvorena još jedna turska fabrika u Žitorađi, rekao je Vučić.

Ponosan sam i srećan zbog Lebana, što će Caričin grad ponovo zasijati carskim sjajem. Iz meseca u mesec se vidi napredak, rekao je Vučić.

Ne mogu da vam kažem koliko sam srećan što sam bio prvi premijer i predsednik Srbije koji je došao u Lebane, ne samo da obiđem, već da nešto i uradimo, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će u fabrici raditi mnogo divnih žena i ljudi koju su vredni i izdržavaju svoje porodice. On je rekao da je Srbija zahvaljujući „turskim prijateljima“ podigli Krupanj, Vladičin Han, Lebane, sledećeg meseca i Žitorađe.

Mi smo ove godine imali dve milijarde evra stranih investicija, do kraja godine biće 2,3 milijarde bez značajnih privatizacionih prihoda, rekao je Vučić i pozdravio okupljene na otvaranju fabrike rečima „Živelo srpsko-tursko prijateljstvo, živela Srbija“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari