Vučićeve fabrike baterija i automobila – velelepne i neostvarive

Predsednik obećava prihode od 19,7 milijardi evra godišnje

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno kako narod ne vidi da je on jedan veliki manipulator. Ne zanima njega ni Srbija niti narod, njega samo zanima da po svaku cenu ostane na vlasti. Jedna od taktika je da zavađa i deli narod, a druga je da laže na veliko.

  2. Ima jedna stara anegdota.
    Ide čovek putem i nadje jaje, uzme jaje pa razmišlja.
    Iz ovog jajeta će se izleči kokoška koja će snrti dosta jaja iz kojih ću izleči mnogo pilića. Piliće ću da prodam i kupim prase koje će kad odraste oprasiti dosta prasadi, koje ću da prodam i kupim tele, ono će se kada odrasti oteliti, to isto prodam i kupim traktor.
    Tako u svojim mislima saplete se jaje mu ispadne iz ruku i razbije se. Na šta će on.
    E majku mu ode moj traktor.
    Tako mi i ova priča deluje.

  3. Koliko je meni poznato Rio Tinto nit’ proizvodi baterije, nit’ katode a još manje automobile.
    Uzgred vidim i da se sve vodeće fabrike automobila premestile proizvodnju u blizinu rudnika glinice čisto da budu na izvoru aluminijuma.
    U zemlji slepaca jednooki je car.

  4. Ako već Vučić planira uskoro i fabriku letećih automobila, šta će nam autoputevi, mostovi, tuneli, Toma Mona…?

    1. Problem je u tome sto se narod uvek zadovoljavao sitnicama, a sad kad treba da se dese krupne promene jednostavno ne znaju kako da se ponasaju

  5. Ako je jedan Rimac uspeo da napravi elektricni auto ne vidim zasto se u Srbiji ne bi proizvodila linija komercijalnih elektricnih automobila.

    1. Браво Душан-е,види се да има и паметних људи,

  6. 1., Elektricno auto i motor napraviti je mnogo lakse i jednostavnije jer sam motor ima 90% manje delova nego klasicni motor
    2., Treba svakako velika investicija i partner s postojecim brendom da bi sve dobilo svoju dimenziju i bilo uspesno.
    3., Rimac nije primer jer koristi samo najbolje materijale i mnogo vece baterije nego sto se koriste kod masovne proizvodnje automobila. Konkretno njemu je lakse jer nece praviti vise od par stotina vozila.
    4., Sta imamo da izgubimo? U najgorem slucaju proizvodicemo baterije u regiji gde nema skoro pa nista a ljudi svake godine manje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.