Za 11 meseci 2019. suficit republičkog budžeta bio 62,2 milijarde dinara

Ostavite komentar


  1. Milijarda dolara je oteta penzionerima, kakav suficit, to su sve ukradene penzije.

  2. Kakav suficit, jadna vam majka! Da nije bilo doznaka naših iseljenika od oko 3,5-4 milijardi evra 2019.g. po zvaničnom izveštaju Narodne banke- a taj novac je najvećim delom otišao za razne kupovine, prehranu itd. -znači u privredni tok Srbije, bili bi ste u itekakvom minusu- tačnije Srbija bi davno banknotirala. U bankrot je teraju političari i njima bliski tajkuni i drugi lopovi pljačkom, korupcijom, masovnom rasprodajom- često za bagatelu ili i poklanjanjem npr. Arapima i Kinezima srpskih resursa, planiranjem izgradnje mnogih nepotrebnih fontana, jarbola i zastava, žičara, nepotrebnim rekonstrukcijama trgova, „svečanom“ i preskupom rasvetom gradova, i do 3 puta ponavljanja preskupih „izgradnji“ zbog lošeg kvaliteta radova, (Grdelica, Trg Republike u BG idr.) previše uposlenog partijskog kadra itd. itd. Ako je samo polovina doznaka ušla u privredni tok, to je oko 234 milijarde dinara -samo u 2019.g. Deo tog novca ubrala je i Poreska uprava. Od kada su esenesovci, tačnije Vučić, „male bate“ i njegova kamarila na vlasti, od rasejanja je u Srbiju stiglo, po podacima Narodne Banke zvaničnim tokovima novca, najmanje oko 36 milijardi evra plus novac poslat po prijateljima, šoferima autobusa itd. E, pa sada, srpski političari, računajte sami- da nije bilo tih para, čime bi ste lagali narod o svojim „uspesima“? Na stranu što ste državu dodatno zadužili bar za 12 milijardi evra! I sada neka neko priča o „uspesima“ Vučića i njegovih paladina. Ja mislim da vlada namerno otvara put masovnoj bežaniji Srba na zapad jer će oni decenijama biti najbolji „izvozni artikal“ ove države- moraće svojim roditeljima i drugoj rodbini da šalju dovoljno deviza da ne skapaju od gladi u „naprednoj“ Srbiji! Lopurde će zadovoljno trljati ruke jer znaju da će i oni, ako i dalje ostanu na vlasti, deo „deviznog kolača“ iz rasejanja, uspevati da guraju sebi u džepove.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.