Za četiri dana Sajam automobila i motocikala obišlo 66.416 posetilaca 1Foto: Dmotion.rs

Iako je trajao kraće nego što tradicija nalaže, nakon dvogodišnje pauze pod nazivom DDOR Eco BG Car Show 07 i 14. Motopassion odžan je sajam automobila i motocikala a tokom četiri dana manifestaciju je na Beogradskom sajmu obišlo 66.416 posetilaca.

Organizatori, Beogradski sajam, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i kompanija DDOR Osiguranje Novi Sad, akcnat su stavili na vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobile na električni pogon i hibride, ali i nove modele sa konvencionalnim pogonima, ekološki unapređene i sa najvišim ekološkim standardima.

Sajam je okupio 210 automobilskih izlagača, sa tridesetak brendova (uključujući premijerno i 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji), objavila je eKapija a dodaje se da je prikazano više od 140 različitih modela od čega je bilo 48 novih. Sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom bilo ih je čak 36. Čisto električnih automobila među premijerama i novitetima bilo je 25, odnosno više od 50 posto.

Na Motopassionu je izlagalo 50 izlagača, koji su predstavili tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila, sa više od 80 modela.

“Najekskluzivnije i najskuplje modele većine brendova i kategorija nestrpljiviji i platežno sposobniji kupci uspeli su da „ugrabe“ ili rezervišu čim je sajam počeo. Prvi je prodat Mercedes EQS za 175.000 evra. A ove godine cene naskupljih bile su od 135.000 do 185.000 evra. Tako je, na primer, naskuplji Audijev model koštao 134.875 evra, a najskuplji automobil na sajmu bio je „klasični“ Land Rover Defende sa cenom od 183.765 evra, koji je takođe odmah prodat. Iako visoke, ove cene nisu ni blizu cenama najskupljih modela na nekim ranijim sajmovima. Tako je „Fiat“ ponudio klasični „500 L“ po početnoj ceni od 12.000 evra, Dacia Sandero Stepway koštala je ukupno 16.440 evra, a Citroen je ponudio jedan svoj električni model za 10.000 evra, ali kupcima dostupan tek u 2023. godini, navodi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari