Za koje poslovne rezultate su nagrađene kikindske firme 1Foto: Pixabay/Erdenebayar Bayansan

Plaketu za poslovni uspeh u 2022. godini, koju dodeljujei Privredna komora Srbije, dobilo je nekoliko preduzeća iz naše zemlje, među kojima je i „Livnica Kikinda automobilska industrija“.

Kako navode u PKS, ova kikindska firma koja se preorjentisala na proizvodnju aluminijumskih delova motora automobila, i u ovoj godini beleži rast, tako da se na osnovu pokazatelja za prvih osam meseci ove godine i planova, te ugovorenih poslova, očekuje izvoz od oko 3,6 miliona evra i, pored postojećeg, povećanje broja zaposlenih za još oko 5 odsto.

Povelju za poslovnog lidera za 2022. godinu dobio je generalni direktor kikindske firme d.o.o. „Le Belier“, Pascal Marmoy.

Menadžer Beliera uspostavio je poslovnu strategiju koja je pogonu u Kikindi omogućila nove projekte za uatomobilsku industruju pri lemu se sve tri aktivnosti – livenje, mašinska obrada i montaža, obavljaju u Kikindi.

„To je nova velika avantura, za fabriku, za Kikindu, za ljude koji rade kao dobavljači. Započeli su i novu strategiju, sa ambicioznim ciljem da se smanji emisija ugljenika za 50 odsto do 2030. godine. Nastavili su i društveno odgovorno poslovanje u Kikindi i finansirali veliki broj humanitarnih i društvenih akcija“, navodi se u obrazloženju odluke o nagradi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari