Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je juče u Budvi sa potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom za informaciono društvo i telekomunikacije Vujicom Lazovićem i ministrom za informaciono društvo Makedonije Ivom Ivanovskim sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

 Prema rečima srpskog ministra, „ovaj trilateralni međudržavni sporazum doprineće unapređenju regionalne saradnje u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i omogućiti zajednički nastup zemalja potpisnica na trećim tržištima“.

Ljajić je dodao i da će „sporazum doprineti razmeni iskustava i znanja u ovoj oblasti, što će Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji olakšati ispunjavanje obaveza u pregovaračkom procesu za članstvo u EU“. Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija tri države otvara prostor srpskim IT kompanijama, koje su lideri u regionu u toj oblasti, za dodatni pristup tržištima Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari