Za nove fiskalne kase treba 3,5 milijardi, a korist upitna

Ostavite komentar


  1. Svako ko kuca racun poreska uprava ima uvid u njega.A oni sto ne izdaju racune i ne kucaju poreska i dalje nece videti nista od tih para.Jedino ako na kasi bude ugradjena konzola sa kamerom mozda bi se onda moglo videti neizdavanje racuna.Ali kako stampa pise kase nemaju kamere pa se ipak nece videti siva ekonomija.Poreska i sada vide ko koliko kuca racuna.I sada svaka kasa ima prikljucak za racunar i besplatan program koji dodje uz nju pa se podaci procitaju.Hoce li poreska preuzeti i trosak telefonske kartice za daljinsko ocitavanje iz poreske?

  2. Naravno da će država da finansira jer će sav taj profit da se prelije u privatni džep firme njihovog ortaka koji će firmu osnovati 2 dana pre tendera sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara. A čak i da je već postojeća firma u pitanju, svakako će to biti firma nekog “njihovog”. To su stare dobre fore kako se javnim novcem pune privatni džepovi bliski režimu.

  3. Treba napraviti takav sistem da Mali moze uzimati koliko mu srce hoce od svakog privrednika samo preko tastera enter.

  4. Pravio sam pristupnu jedinicu za neko „postrojenje“. Sastojala se od touch screen-a od 10inča, uređaja za prijem novčanica, uređaja za prijem kovanica, printera za fiskalni račun i upravljačke jedinice za sve ovo. Sve ovo nabrojano me je koštalo 380evra. Pravili smo jedan jedini komad tad i nikad više. Živo me zanima od čega se sastoji ta fiskalna kasa koja se pravi na desetine hiljada komada i košta 46.000dinara. I ove sadašnje cene fiskalnih su čista pljačka.

  5. Za onog ko prodaje kase nije upitna korist, samim tim i za one koji guraju kupovinu kasa.

  6. Pa ovo se i ne radi zbog opste koristi vec zbog korisoi (p)ovlascenih uvoznika i prodavaca ove opreme. Neznam samo kako vam to nije palo na pamet…

  7. Nema hardverske opreme kod digitalne fiskalizacije.
    Članak je potpuno promašio poentu.
    Softversku fiskalnu kasu u novoj generaciji fiskalizacije može da napiše i komšijin mali u Javi za 100 evra.

  8. Da.Veliki je to udar na istanjene novcanike nasih maih i srednjih bakalnica i trafika,koji i pored ponude raznovrsnih artikala ne uspevaju stici do toliko zeljenog kupca a sa druge strane drzava im namice omcu oko vrata i gusi svaku inicijativu,ne bili im ostalo sto manje novca u kasi.
    Po meni,kako sada stvari stoje, najbolje bi bi bilo da se vratimo dobro oprobanom nacinu kupovinom na Tackice.
    Znaci koliko para toliko i muzike.
    A sad sto se tice igara na srecu,protiv sive ekonomije tipa uzmi racun pobedi ,drzava takodje mora pokazati svu svoju domisljatost kao na primer u vezi parlamentarnih i predsednickih izbora i organizovati tombolu,da gradjani ne postanu lukavi i polakome se.

  9. Ne znam za HCP ali Galeb ne moze da napravi nista, oni su najobicniji trgovci nekvalitetnom kineskom robom koji nisu u stanju da odrzavaju u garantnom roku. Njihove kase nakon tog roka mozete slobodno da bacite. I dan danas mi nije jasno ko je dozvolio i pomogao TV servisu iz Sapca da postane glavni uvoznik fiskalnih kasa u prvom naletu „fiskalizacije“. Moje iskustvo je apsolutno negativno sa tom „kompanijom“.

  10. „Za nove fiskalne kase treba 3,5 milijardi, a korist upitna..“
    – Korist uopšte nije upitna za predlagače ove besmislice a naročito ne za uvoznika-monopolistu. Upitna je samo za one kojima ih treba uvaliti, pardon, prodati po sili zakona.

  11. nas tri smo bile u estetskoj klinici i nismo dobile racun, sve prijavile i sta je epilog? Nista naravno! Veza veza veza a samo pljackaju obican narod dok vam ne dodje kraj jer nicija nije do zore sjala.

  12. Ovo je samo još jedna ujdurma kriminalizovane vlasti, još jedna pljačka u najavi. Neko od ‘pravih’ uvoznika će uvesti potrebnu robu i naplatiti je debelo (od države ili pojedinca, nebitno). Borba protiv sive ekonomije, korupcije … se vrši snaženjem pravnog ambijenta što kod nas nije moguće dokle god mafija poseduje državu.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.