Zaječar: Boško Ničić najavio milionske investicije iz Kine 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže Fejsbuk, da je sa saradnicima ugostio delegaciju kineske kompanije NAIPU MINING MACHINERY (NP), koju je predvodio predsedavajući UO ove kompanije, gospodin Zheng Hao.

Kako je saopštio putem ličnog Fejsbuk profila, ova relativno mlada kineska kompanija, osnovana je 2005. godine, posluje na pet kontinenta, i svrstava se u red lidera u proizvodnji rudarske opreme.

“Kompanija je iskazala interesovanje za otvaranje svoje fabrike, površine preko 30.000 metara kvadratnih, na teritoriji našeg grada. Očekujemo da nakon razgovora u Razvojnoj agenciji Srbije (RAS) i sa najvišim državnim rukovodstvom naše zemlje, donesu pozitivnu odluku od koje bi naš grad i građani imali velike koristi u budućnosti”, istakao je Ničić.

Prema njegovim navodima, pored same investicije vredne sa njihove strane blizu 25 miliona evra i zapošljavanja u startu više od 350 radnika, tu je i otvaranje “vrata” za dolazak drugih kineskih investitora, upošljavanja građevinske industrije kao i proširenje Industrijske zone “Zapad”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.