Zaposleni traže da radi fabrika, a ne da se gradi poslovni centar

Udruženje akcionara i radnika BIP-a podnelo zahtev Privrednom sudu u Beogradu za obustavljanje prodaje Beogradske industrije piva

Ostavite komentar


  1. “ Iako je u stečaju BIP normalno radi i proizvodi pivo. Ne postoji nijedan jedini ekonomski razlog to preduzeće sa dugačkom i slavnom tradicijom prestane da radi i da na njegovom mestu niknu tržni centri i poslovni prostor –“
    Ooo i te kako postoji…
    Još tamo 2000-tih je tadašnji ministar nečeg, Labus, rekao : „zašto Srbija da proizvodi kad može da uvozi ?“ i toga se „država“ i danas pridržava.
    Dakle , nije bitno ide li posao jer je „ekipica“ tako odlučila , uništi i prodaj ,tu leže pare za „sposobne“ a za one koji više veruju vučiću i ekipici je plata od 30000 i više nego dovoljna,Praksa je to dokazala .

  2. Draga gospodo akcionari,

    Vase umece upravljanja se pokazalo. Jos se secamo proglasavanja BIP strateskom pivarom i upumpavanja sredstava, dok su mnoge druge, mnogo starije i slavnije, gurnute u likvidaciju. Niste ostali sposobni da odrzite fabriku i pored favorizovanja na trzistu. Zato smatram da nemate ni zakonsko ni moralno opravdanje da vi drugima drzite slovo o privredjivanju, pogotovo o ponovnom pokretanju i odrzavanju te fabrike.

  3. Javljam se dobrovoljno da stavim pivaru na noge. Da zarad imena predaka i njenog sadašnjeg imena i kapitala napravimo čudo. Sopstvenim radom i unutrašnjim kapitalom svih radnika i ljudi koji to hoće. I naravno nikada nije na prodaju. Eto ja toliko.

  4. Šta vas čudi? „Industrija Precizne Mehanike“ je sistematski uništena privatizacijom, postepenim gašenjem pojedinih proizvoda, srušena je do temelja i na kraju je izgradjen Tržni Centar, dakle, VEĆ VIDJENO !

  5. Može, drugovi radnici. Uplatite pare koje fabrika duguje pa pravite u njoj šta god hoćete.

  6. “ Iako je u stečaju BIP normalno radi i proizvodi pivo. Ne postoji nijedan jedini ekonomski razlog to preduzeće sa dugačkom i slavnom tradicijom prestane da radi“

    Ne postoji ni jedan razlog da prestane da radi, osim bankrota.

    Otprilike kao, ne postoji ni jedan razlog da ne dođe na posao, osim što je mrtav.

  7. “ Iako je u stečaju BIP normalno radi i proizvodi pivo. Ne postoji nijedan jedini ekonomski razlog to preduzeće sa dugačkom i slavnom tradicijom prestane da radi“

    Ne postoji ni jedan razlog da prestane da radi, osim bankrota.

    Otprilike, ne postoji ni jedan razlog da ne dođe na posao, osim što je u komi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.