Zastava oružje: Rukovodstvo Fabrike obavilo nabavku svih neophodnih sredstava za zaštitu svih zaposlenih 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Fabrika Zastava oružje upitila je listu Danas demanti povodom teksta „Sindikati nezadovoljni uslovima rada u Zastavu oružju“ objavljenog 4. maja na portalu ovog lista.

Prenosimo demanti u celosti:

Navodi iz vašeg teksta, ʺSindikati nezadovoljni uslovima rada u Zastava oružjuʺ objavljenog 04.05.2020. godine, predstavljaju dezinformacije i neistine vezane za Fabriku Zastava oružje. Činjenice su sledeće:

I pre proglašenja vanrednog stanja, rukovodstvo Fabrike je preduzelo hitnu i kontinuiranu nabavku svih neophodnih sredstava za zaštitu svih zaposlenih: zaštitne rukavice, zaštitine maske, dezinfekciona sredstva za zaposlene, sredstava i opremu za dezinfekciju svih radnih prostora, kombinezone za dezinfekciju, dozere, dezinfekcione barijere, vizire, a sve u cilju kompletne zaštite zaposlenih. Sva sredstva su nabavljena za sve zapošljene u Fabrici i stavljena na raspolaganje nadležnim funkcijama u Fabrici.

Sve preventivne mere zaštite, shodno preporukama Kriznog štaba Fabrike, koji je formiran 15.03.2020. godine, a pre proglašenja vanrednog stanja i Odlukama generalnog direktora, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i nadležnih institucija i Ministarstva zdravlja su sprovedene i kontinuirano se sprovode preporukama Kriznog štaba, koji zaseda svake nedelje.

Po pozivu rukovodstva Fabrike, Zastava oružje su posetili i obišli direktor Regionalne privredne komore, republički sanitarni inspektor, epidemiolog Instituta za javno zdravlje i predstavnik odeljenja Instituta za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

Ova komisija je utvrdila da je Zastava oružje preduzela sve neophodne mere zaštite kako zaposlenih, tako i radnog prostora i da postoje svi uslovi za obavljanje nesmetanog rada u Fabrici, uz nastavak upotrebe svi zaštitnih sredstava i opreme za dezinfekciju i svih daljih preporuka nadležnih institucija. 

Fabrika Zastava oružje, uz maksimalno angažovanje kompletnog rukovodstva i svih zapošljenih Fabrike u vreme vanrednog stanja, ima viziju, strategiju i opredeljenje ka jedinom cilju, osim maksimalne zaštite i standarda zaposlenih, daljem napretku, razvoju i sigurnoj budućnosti Fabrike Zastava oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari