Zašto žene u Srbiji manje zarađuju od muškaraca?

Ostavite komentar


  1. Mene zanima paralelno, zašto samo muškarci rade „prljavije“ poslove i zašto nema žena na građevini i sličnim ‘prljavijim’ poslovima. U Rusiji ima dosta molerki, kod nas ne vidoh ni jednu. Zašto je zloupotrebljena ravnopravnost?
    Zašto naše žene drže samo sveske i olovke i kukaju? Pitanja na koja nikada neću dobiti odgovor.

    1. Zato sto ovakve tekstove pisu uglavnom ljudi za copy paste tekstova. Dakle bez funkcionisanja racionalnog.

      Inace, najplacenije su tehnicke struke (programeri, inzenjeri, rudari, vozaci kamiona itd) gde zene beze od tih poslova kao djavo od krsta jer se bave drugim zanimanjima.

      Danas poceo da lici na mitomanske tekstove jutanji.hr

      Vucicevicev Informer nekad deluje ozbiljnije od ovoga.

  2. „Zašto žene u Srbiji manje zarađuju od muškaraca?“
    Odgovor je jasan: Zato što je tako u većini (čak i najrazvijenijih) zemalja na svetu.
    A Srbija krupnim koracima hrli u to društvo…

    1. „Srbija krupnim koracima hrli u to društvo“ razvijenih zemalja!

      jako cudan komentar

      1. Izvinjavam se, Zorane, možda je trebalo da upotrebim termin „srlja“ i pozovem se na inspiratora svih naših (po)beda, predsednika svega i svačega, A.V.

  3. Studija je vrlo ogranicena jer ne uzima u obzir detalje kao sto su zbog cega su zene manje ambiciozne pa i sa vecom skolom pristaju na poslove prodavacica i sl. Prilkom zaposlenja se trazi plata za koju se smatra da ce biti zasluzena i dovoljna za zivot. Takode sto prethodni komentator primecuje, svi ti kljucevi za zaposljavanje zena na najvisim pozicijama samo omogucuju recio ministarki Mihajlovic da i po tom osnovu kao nesto radi a ne pita se gde su zene u spasilackim ekipama, rudnicima i sl. jer onda i tu bi trebalo da bude kljuc. To su sve gluposti nego u se i u svoje kljuse a zena ima taman toliko koliko i muskaraca pa neka svoje porodicne probleme resavaju sa svojim zivotnim saputnicima a ne na radnom mestu! U danasnje vreme vidim puno mladih oceva koji se vise angazuju oko dece

    1. Neđite mi gde su to žene manje plaćene od muškaraca ako rade na istom radnom mestu?! Ne trabunjajte!!!! Danas se svaki polupismeni lezilebović bavi analizama i kvazi strategijama.

  4. Voleo bih više da znam o ovim analizama! Kao nekome ko je skoro otvorio rudnik, značajna mi je informacija da mogu sve žene da zaposlim, istu količinu da iskopaju, a manje da ih platim. Izuzetno!

  5. A pro po Gdje ministarke.Odakle joj milion funti da kupi Stan u centru Londona I Jos jedan u Njujorku.? Posto je kilometar godpodje Koja gradi puteve I ugradjuje we.Gde su vlasti?

  6. Zato što muškarci prirodno više potegnu i obave više posla. Logično je da više i zarade. Ja zaista ne vidim u čemu je problem. Pa takvo je prirodno ustrojstvo. Takvi su zakoni svemira. Zašto pokušavati izjednačiti nešto što se otima i ne može se izjednačiti. Ja jesam za jednu vrstu ravnopravnosti, ženama nije lako u ovom svetu i životu, ali isto tako ne treba preterivati i trebalo bi biti realan. Pa meni je moja supruga mnogo puta sama rekla: „Pa uradi to, ti si muško.“ Niti muškarac može biti žena, niti žena muškarac. Naviknimo se na to da bi nam bude svima lakše.

  7. Погледајмо ствари из овог угла:
    „од 2.400 судија у Србији, 1.700 су жене, а 700 мушкарци.Бројчана превласт жена најизраженија је у Првом и Другом основном суду у Београду и Основном суду у Новом Саду, где је чак мање од једне петине мушкараца. Од сто судија Основног суда у Новом Саду, само 19 су мушкарци, а од 192 судија Првог основног суда у Београду само 34“.
    Јел ово на делу феминистички фашизам у најбитнијој институцији у земљи ?

  8. U SVIM zapadnim zemljama jos uvek zene nazalost zaradjuju manje od –
    muskaraca i kada rade 100% rade isti posao!
    Gospodo u DANAS, prekinite sa trovanjem naseg naroda vasim odvratnim
    NE-vestima!!!!

  9. Povecanje udela zaposlenih zena korelira sa smanjivanjem produktivnosti i cene rada. Naprosto zene na svakom poslu rade manje, a cesce tracare (podrivaju radnu atmosferu), kasne na posao, a izlaze ranije, cesce se na bolovanjima, „spemaju decu za skolu“, a na zalost fali im inicijative. Zbog svojih fizickih ogranicenja ne radw teske poslove (gradjevina, rudnik, njiva, brod…).

Ostavite komentar


Ekonomija

Postrojenje za odsumporavanje u TENT A pušteno u probni rad 9

Postrojenje za odsumporavanje u TENT A pušteno u probni rad

U prisustvu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović i parlamentarnog zamenika ministra spoljnih poslova Japana Jasuši Hosake pušteno je u probni rad postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova u Termoelektrani „Nikola Tesla A”, najveći ekološki projekat realizovan u termoelektranama u Evropi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.