Zavetnici: Ministarstvo energetike da odustane od transformacije EPS-a u akcionarsko društvo 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Stranka Zavetnici zatražila je danas da od Ministarstva rudarstva i energetike Srbije da odustane od transformacije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo jer bi to, kako je navedeno, vodilo u privatizaciju ovog strateškog privrednog resursa.

Istaknuto je da se već sada, „zbog lošeg upravljanja EPS-om od strane nestručnih partijskih kadrova“, izdvajaju milioni evra građana Srbije za uvoz struje.

„Ukoliko se sprovede odluka o transformaciji EPS-a, to će omogućiti još veću kupovinu električne energije po višestruko većim cenama“, naveli su iz stranke Zavetnici.

Oni smatraju da je neprihvatljivo da se privatizuje nešto što je najvrednija imovina Srbije i nešto što omogućava da država narednih decenija proizvodi električnu energiju.

„Pored toga, prelazak u akcionarsko društvo značio bi i pripremu terena za gašenje termoelektrana i rudnika uglja u Srbiji, što bi dovelo do toga da na hiljade radnika ostane bez posla“, upozorili su Zavetnici.

Oni naglašavaju da bi ovo bio put ka uvođenju zemlje u potpunu energetsku nestabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari