Zbog čega vlast ne odustaje od izgradnje stadiona, a najavljuje mogućnost prekida realizacije drugih projekata?

Ostavite komentar


  1. Čekamo godinama da se završe radovi na Vulevaru Patrijarha Pavla. Tuga i sramota!

  2. Prvo, to je prilika za besomucnu pljacku. Mozete zamisliti te „tendere“
    Drugo, treba podsticati nasilje, agresiju, primitivizam, sovinizam i regrutovati batinaske odrede
    Trece, odgovara im sve sto je zlo, naopako, stetno i pogresno.

  3. Vučić je ionako do sada napravio kamaru promašaja, pa mu nije teško i ovaj sa nacionalnim stadionom.

  4. Dok na levoj obali nema kanalizacije na par km od centra grada oni zidaju velelepne stadione .Verovatno za sletove.

  5. … ni meni nije jasno čemu takav stadion, ako se nevaram oko 50hilj.sedišta, ni na derbi nedolazi toliko, ako je kombinovan za više sportova,koncerte itd… GLUPOST,… svakio od tih događaja traži svoj komfor.
    Fudbalski stadion, bez atletske st. sa pomerajućim travnjakom (koncerti) mksimum 25000 sedišta… razumljivo, sve ostalo razmetanje i promašaj.

  6. Izgradnjom novog stadiona FK Partizan bice prisiljen da se preseli a da JNA i okolinu preusti drzavi
    tj.investitorima za stambenu izgradnju

  7. Slažem se da je prečišćavanje otpadnih voda i gradnja fabrika za spaljivanje smeća apsolutni prioritet. S druge strane je to još veći i skuplji projekat, obzirom da je učešće domaćih kompanija još manje. Spolja su slabo vidljivi rezultati, dok je stadion objekat koji se prikazuje na TV-u, može da se posjeti, osim toga mogu u njemu da se izdaju prostorije trgovini i ugostiteljstvu. Srbiji je puno toga potrebno…

  8. Za 500mil je mogla da se renovira i estetski sredi svaka bolnica i skola u Srbiji..

  9. Svakom diktatorom treba stadion za skup. To je tradicija. Ima i severna koreja jedan sa 150 000 stolica

  10. Zbog navijačkih huliganskih grupa koje nečim mora da hrani kao važan potporni stub svoje vlasti.

  11. Veci deo Beograda nema kanalizaciju a pravi se stadion koji nicemu nece sluziti i moracemo svakr godine da dajemo milione iz budzeta za odrzavanje .Boze spasi nas !

  12. Kome to nije jasno, taj živi u nekom drugom svetu.Kao što je Sulejman Veličanstveni davao nalog da se gradi neka džamija, tako i želja našeg Sulejmana mora da se izvrši bez obzira koliko će to koštati.

  13. Sasvim je normalno da se u zemlji gde polovina stanovnika živi na ivici siromaštva grade ludački projekti kad nam na najvažnijim i najodgovornijim funkcijama u državi sede pečenjari,keramičari…SUMANUTO trošenje novca koji nemamo koštaće života generacije koje će se tek roditi, ako preživimo ovu noćnu moru.

  14. Zato što je tu najveća “ugradnja”, odnosno “provizija” i najteže izvući paralele sa prethodnim projektima.

  15. Pa to su kasarne za nove klanove koji ce da nastave gde su ovi u zatvoru stali. To je vuciceva armija. Tesko cemo mi da se oslobodimo na izborima ovih lopova. Olovka mora da naraste u motku, samo tako, na zalost.

  16. Finansiraju se od leglne i nelegalne izgradnje stanova u Bg (nameštanje dozvola, lokacija i protivzakonitog legalizovanja investitorskih zgrada) kao i nameštanjem tendera za izgradnju,od semafora i zebre pa do nacionalnog stadiona.

    Čl

  17. Da se zeli ulagati u fudbal ne bi se gradio stadion koji bi se koristio dva, tri puta godisnje nego bi se po celoj zemlji u svakom gradu gradili mali tereni, gde bi deca mogla da treniraju

  18. Sve pare koje hoće da ulože u fudbalere i stadione treba preusmeriti u stočarstvo, ruralni razvoj i poljoprivredu i druge grane poljoprivrede koje su u lancu povezane, pitajte predsedniče stručnjake i ne morate da uvozite zidare i ostale radnike iz trećeg sveta ovde usmeriti omladinu na proizvodnju zdrave hrane a ne u teretane i kockarnice.

  19. Sad kažu da će tamo igrati reprezentacija. Kad ga izgrade, mogu (bar) jedan od klubova da prebace tamo i eto građevinskog zemljišta ogromne površine jako blizu centru grada.

  20. Prave stadion a naselje Ledine gde je izgradjeno ne znam koliko zgrada, a tek ce ih biti, nema trotoare. Kada padne kisa ili sneg gazite po blatu, a leti je prasina jer za pesake ne postoji put. Sramota! Kome je od znacaja stadion, osim vlastima, jer jedino oni imaju korist od toga!

  21. Pored toga sto je izgradnja stadiona njegov notorni bezobrazluk,to je odraz i nekog njegovog nedoraslog adolescentnog tripa i odraz da ispuni svoje huliganske želje i čežnje ali on je zajašio celu Srbiju i narod i radi šta mu se ćefne,covek tako izivljava i leči svoje adolescentske frustracije i komplekse bez ikakvog stida i srama,koji je svojstven samo glupim ljudima jer pošto oni imaju potpuno odsustvo srama, onda se svi mi stidimo zbog njihovih gluposti.

  22. Tri razloga. Novac će se sliti u džepove vladajuće elite. Vučić gradi još jedan megalomaski spomenik (sebi). I treći, najvažniji, narod voli. Neobrazovana populacija traži stadion dok za to vreme nema kanalizaciju.

  23. Ima nasa izreka ,, sekira se ko robijas za drzavu ,, …
    E sad i ovo Shtampa presla u Sljampu…

  24. Obezbedi prvo pijacu vodu na svim mestima u Srbiji jer je to osnovna stvar za zdravlje gradjana a narocito dece,Umesto toga ti toj deci kacis dugove oko vrata zbog tvoje megomalije a deca nema osnovnu stvar pijacu vodu

  25. Šta god da se uradi vama nije po volji. Da su prekinuli izgradnju stadiona onda bi bilo zašto je tako. Prema tome jasno je da samo lupate gluposti i iritirate narod. Vi ste najveći neprijjatelji Srbije.

  26. Размислите само, ко ће ту да се угради. Биће исто као и уградња ивичњака поред пута.

  27. posle svega što su nam priredili do sad, ovo treba OZBILJNO BOJKOTOVATI, čak i zabraniti!!!!

  28. Скупо, глупо,непотребно,бесмислено…

  29. Kakve priče, kakav stadion, kakvi bakraci. Prvo tu se ukrade preko 100 miliona evra plus reklama za vlast. To je sve.

  30. Pitate se zasto hoce da pravi stadion u Beogradu? Zasto je njegov idol sredinom tridesetih pravio olimpijski stadion u Berlinu (pazi slicnosti u pocetnim slovima gradova)? Prosto hoce da pokaze svoju superiornost (kao njegov idol), i hoce da ostane upamcen za sva vremena. Ovo prvo je obicna glupost a ovo drugo sigurno hoce, samo bice upamcen kao i njegov idol, po velikom zlu ucinjenom svom narodu.

  31. Šta ste se zapalili, pa do sada je sve slagao, pa verovatno laže i ovo. U istoriji postoje ličnosti kao: Sulejman Veličanstveni, Karlo Veliki, Ivan Grozni… A on će ostati upamćen kao Aleksandar Lažljivi!

  32. Kad naprave stadion to se vidi i o njemu se prica, kad napravi vodovod ili kanalizaciju to se ne vidi i to se podrazumeva i niko ne prica, a izgradnjom stadiona i provizija je veca a kod vodovoda provizije nema, dakle jasno je zasto stadion a ne vodovod

  33. Još jedan nepotreban i besmislen objekat, neisplativ, koji će sutra opterećivati gradski budžet i sputavati razvoj grada

  34. Vučiću, kao navijaču,i vodji navijačkih huligana potreban je nacionalni stadion da pokaže da on može i stadion .Na njegovom stadionu će biti njegove pristalice,neće stabilni,mirni gledaoci .Ići na,stadion treba biti umno sposoban,gledalac koji mirno gleda utakmice, i ne urla,baca baklje, i sa njima učestvuju i fudbaleri ,većina koja ima neprimereno ponašanje ,i iscrtani da je gadno ih pogledati kako izgledaju Nekada su fudbaleri bili ponos nacije, ošišani, obrijani, normalni.i ne sa tetovažama ,koji znaju da igraju fudbal.Fudbal se uči u sportskim školama,sportskim akademijama..tu je disciplina, zdrav život, i porodični zdrav život.
    Danas je fudbaler ,bez ikakvog obrazovanja.ni jedan fudbaler nema ni srednju školu,fakultetska diploma je misaona rečenica..Biti fudbaler koji izašao sa sportske akademije obrazovanja, i naučenog fudbala je za taj nacionalni stadion koji Vučić pokazuje narodu Srbije .voleti sport i biti neko u sportu, je biti akademski intelektualac koji zna svoje obaveze,Vučićev nacionalni stadion je samo za navijače kao što je on bio i ostao, ,neprimerenim
    ponašanjem.On loš primer za pokazivanje nacionalnog stadiona ,
    i njegov navijački ego koji ima u sebi nestabilnosti.i mirnoće

  35. Nekad bese hleba i igara. Sada samo igara, koga briga za hleb. Gusle i barjak do poslednjeg Srbina.

  36. @B_DE, potpuni promasaj tz. nacionalni stadion nije imao opravdanja ni kada je pocelo da se prica o tome a bila su bolja vremena, sada, izvinjvam se na izrazu nema glupljeg ulaganja a izdavanje prosotra pa toga ima ko pleve po celom Beogradu i ko ce tamo da ide u pazar? Neko ce se dobrano ovajditi a mozemo izgleda samo da placemo ako ima suza. Ziveli

  37. Унутрашњост Србије треба толико тога. За вредност без потребног стадиона могу да се реновирају сви регионални путеви који су у катастрофалном стању.

  38. Hoce li neko da vidi kolaps gradskog saobracaja u Nisu kad voz prolazi 13 putna prelaza u nivou…zar izmestanje pruge nije najvazniji investicioni projekat za NIS…..???

  39. Дали је и ово посао за новоосноване фирме од 100 дин.капитала,па несме да се одложи да неби фирме пропале?!

  40. Kada u svakom mestu preko 1000 stanovnika izgradite javnu česmu i wc. odmah požurite sa stadionom.

  41. Mozda se razno raznim kriminalcima, navijackimruljamo vise ne svidjajuu postojeci. stadioni?

  42. Naš predsednik ima dobre ideje ali nacionalni stadion je namenjen zabavi! Važnost izgradnje saobraćajnica, energetskih postrojenja za proizvodnju struje (elektrana), gradskih infrastrukturnih postrojenja za život građana je neuporediva sa stadionom. Treba završiti započete projekte i očuvati dug prema investicijama. Stvoriti pozitivnu rezervu za slučaj duge krize i vanrednog stanja. Očigledno je da donošenje odluka o skupim inv. projektima ne ide kroz državne finansijske institucije (skupština). Strah me od ovakvih grešaka!

  43. Tako nam je kada o ovom stadionu i svemu ostalom u Srbiji odlučuje samo jedan čovek i niko od njegovih mu se ne sme suprotstaviti. Do god je tako, Srbiji neće biti bolje i samo će još više propadati.

  44. kakve navijace imamo i ovo je previse treba srusiti sve stadione da huligani nemaju gde da divljaju,zabraniti igranje fudbala na odredjen vremenski rok dok se ne opamete.

  45. Много скептичних коментара,стадион нису само утакмице има ту ,,лепих,, пара,видим исте критика те као и против Београда на води,напомена нисам Вучићевац ,али сам сигуран да ово неће бити промашај,на крају ће душебрижници тамо ићи на добру клопу,водити лепше половине у шопинг,шмекнути неки локал па и њега купити,живи били па видели.

  46. ako profesor to kaze onda je tako,poznat je,i ne samo on,po tome sto se sve sto je do danas rekao ostvarilo

  47. Pa… kako imati 50.000 dilera na okupu? Pod kontrolom i instrukcijama, naravno.

  48. sta ce toliki stadioni?! procitajte lekciju iz istorije „augusto pinoče“, pa da nastavimo pricu…

  49. Pre nekoliko dana AV je rekao da „država krvari“?! Pobogu čoveče, leči tu napaćenu i državu i narod, bolesnu decu, za koju se još uvek putem TV medija „javno prosi“, da se SMS uplati pomoć! Povećaj mizerne penzije i male plate, da ljudi bar malo živnu! Mani se „bacanja“ novca, za stadione i druge gluposti!

  50. tako je i hitler zeleo da napravi stadion za pola miliona ljudi, to su ti ludaci megalo manijaci, nas sanja govore, aplauze, spektale,, performase, opijenost glupog naroda, skandiranje…

  51. Hleba i igara,to je parola ove vlasti,da skrene paznju sa svih afera kojima svakodnevno protresa ovu zemlju i truje nasu svakodnevnicu.Dok institucije kulture,legati,muzeji propadaju neguje se laka zabava za skupe pare.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.