Zbog fiskalnih računa inspektori zatvaraju kafiće, restorane i pekare na jugu Srbije 1Na udaru inspekciji ugostitelji na jugu Srbije. Foto:V.Ristić

Inspektori su zatvorili više ugostiteljskih objekata u Surdulici, ali i Vladičinom Hanu i Vranju jer nisu izdavali fisklane račune.

-Neizdavanje fiskalng računa odmah me je koštalo petnaestodnevnog zatvaranja radnje. Uz to, moraću da platim i prekršajnu prijavu u postupku na sudu – kaže za Danas M.S, vlasnik objekta brze hrane.

Od ugostitelja saznajemo da je u poslednjih nekoliko meseci u Vranju bilo zatvoreno „najmanje dvadesetak objekata brze hrane, pekara, piljarnica i kafića, a sve zbog prekršaja ne izdavanja fiskalnih računa“.

Poslednjih dana pojačana inspekcijska kontrola ustanovila je više prekršaja iz ovog sektora finasijske kontrole, a najviše objekata poslednjih dana zatvoreno je u Surdulici. Reč je o kafićima i ugostiteljskim objektima, čiji vlasnici se „žale da na ovaj način teško da će moći da prežive jer ionako imaju smanjeni promet usled zime i poskupljenja“.

Sagovornici Danasa navode da inspektori kontrolišu i „rad na crno, ali i točenje alkohola maloletnim licima“, ali da odmah kažnjavaju „za neizdavanje fiskalnih računa“.

U Vladičinom Hanu je po nalogu inspektora poslednjih dana zatvoreno nekoliko objekata brze hrane, koji neće moći da rade narednih 15 dana. U Vranju je registrovan i „ponovljeni slučaj“ da je drugi put za redom zatvorena jedna pekarska radnja u kojoj kupcima nisu izdavani fiskalni računi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari