aerodrom hitrou, heathrow airportFoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Er Srbija saopštila je da „zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja na aerodromu Hitrou u Londonu, usled nedostatka ljudstva“, kompanija bila prinuđena da otkaže današnji let Beograd – London i povratni let.

„To je drugi let iz Londona koji je Er Srbija morala da otkaže u poslednja dva dana iz istih razloga, po dobijanju informacije sa aerodroma Hitrou da nije moguća opsluga popodnevnog leta“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da nadležne službe Er Srbija „neprekidno rade“ na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, odnosno obezbeđivanjem hotelskog smeštaja.

„Za sve to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima“, navdeno je u saopštenju.

Er Srbija je, kako se ističe, angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja.

„S druge strane, Er Srbija, nažalost, ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti, pa je stoga i pored dobre pripremljenosti nacionalne avio-kompanije ovaj let nažalost morao da bude otkazan“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari