Novi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": U igri 10 stanova u naselju Zemunske kapije 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je počeo novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024“, u okviru koje će biti dodeljeno deset stanova u naselju Zemunske kapije u Beogradu, a nagradni fond je 1,9 miliona evra.

Mali je, na konferenciji za novinare, rekao da će biti dodeljena dva jednoiposobna stana, dva dvosobna, pet trosobnih i jedan četvorosobni dupleks od 102 kvadrata.

Prvo izvlačenje biće 11. maja, a poslednje 8. juna.

Mali je rekao da građani od 8. aprila mogu da otvaraju aplikacije za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2024“ i da šalju račune.

Građani koji žele da učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2024“ moraju da se registruju na aplikaciji, jer su svi prethodni nalozi obrisani.

Mali je najavio i jednu novinu u ovom ciklusu nagradne igre navodeći da će oni koji račune budu plaćali kreditnom karticom, a ne gotovinom, dobijati dodatni kod.

Na pitanje novinara koliko se prihoda država odrekla ukidanjem naknade sa konverziju prava korišćenja u pravo vlasništva nad građevinskim zemljištem, Mali je odgovorio da se „za 12 godina, od kada je uveden Zakon o konverziji, u budžet Srbije slilo oko 30 miliona evra, a da od dana kada je ukinuta obavezna konverzija imamo oko 90 miliona evra novih investicija“.

Mali je dodao da su pokrenuti procesi izgradnje, rasta i razvoja, nove investicije, izgradnja velikih, uglavnom stranih fabrika koje zapošljavaju veliki broj ljudi.

„Relativno mali prihod u roku od 12 godina zamenili smo novim ciklusom investicija i rasta“, istakao je Mali.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković rekla je da su od 8. aprila, od kada je počela nagradna igra „Uzmi račun i pobedi 2024“, građani do danas putem aplikacije poslali 3,5 miliona računa.

Od 8. aprila do danas za učešće u nagradnoj igri prijavilo se 165.000 građana, a u proseku se na sat skenira 50.000 kodova, dodala je.

Član Izvršnog odbora NALED Nikola Vuletić rekao je da je siva ekonomija ozbiljna pretnja ekonomskom napretku i legalnom poslovanju.

Vuletić je kazao da su učesnici istraživanja, koje je NALED nedavno sproveo, borbu protiv sive ekonomije kandidovali kao jedan od prioriteta za novu Vladu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari