Ziđin odustaje od daljih geoloških istraživanja na području Babe-Ljuta Strana 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Kompanija „Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor“ donela je odluku o odustajanju od daljih geoloških istraživanja polimetalične mineralizacije na području Babe-Ljuta Strana na Kosmaju, na istražnom polju koje se nalazi na teritoriji opština Barajevo, Sopot i Voždovac, saopšteno je danas iz te kompanije.

Odluka je, kako su naveli, doneta na osnovu analiza koje je kompanija „Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor“ intenzivno sprovodila o isplativosti nastavka istraživanja, zaštiti životne sredine, kao i nemogućnosti da budu ispunjeni svi uslovi za nastavak dobijanja potrebnih dozvola za istraživanje i nastavak ostalih proceduralnih aktivnosti kada je reč o istraživanju na ovom prostoru.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije donelo je danas, na zahtev „Serbia Ziđiin majninga“ (Serbia Zijin Mining) iz Bora, rešenje kojim prestaju da važe ranije data istražna prava ove kompanije na području Babe – Ljuta strana na Кosmaju, na teritoriji beogradskih opština Barajevo, Sopot i Voždovac, za geološka istraživanja više olova, cinka, bakra, srebra i zlata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari