Živković u poseti japanskoj fabrici opreme za hidroelektrane: EPS je odlučan da izgradi sa državom RHE Bistrica 1Foto: EPS/Danilo Mijatović

„Elektroprivreda Srbije je odlučna u tome da u saradnji sa državom sagradi reverzibilnu hidroelektranu „Bistrica“, snage 656 megavata, a iskustva i tehnologije japanskih kompanija kao što je Hitači imaju svetski ugled i priznanja u oblasti hidro energije“, rekao je Dušan Živković, v.d. generalnog direktora EPS-a prilikom posete japanskoj fabrici, saopštio je EPS.

Kako se navodi u saopštenju, japanski stručnjaci predstavili su postrojenje za ispitivanje materijala i opreme, a delegacija, koju su osim predstavnika EPS-a činili i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i projektnog tima „Energoprojekt hidroinženjeringa“, obišla je i deo fabrike gde se proizvodi oprema i gde nastaju modeli radnih kola, a kasnije i radna kola i turbinska oprema.

„Snaga i performanse hidro turbina koje se proizvode u japanskoj fabrici „Hitači“, kao i druga oprema koju smo videli, spadaju u najmoderniju koja se koristi u hidroelektranama i posebno u reverzibilnim HE širom sveta“, navodi se u saopštenju EPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari