Zoran Drakulić: Nek nam je Bog u pomoći, ali nisam siguran da ćemo proći bez restrikcija struje 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik poslovnog kluba „Privrednik“ Zoran Drakulić da dolazi vreme kada ćemo morati racionalnije da trošimo struju.

U intervjuu za sutrašnje izdanje dnevnog lista Nova na pitanje da li veruje da će biti restrkcija struje na zimu, Drakulić nije imao optimistične procene.

Drakulić o nestašici peleta: Država mora da omogući da proizvedemo potrebnu količnu za domaćinstva

„Ovo je suštinsko pitanje. I pored strateške greške vezano za upravljanje EPS-om dolazi vreme kada moramo da budemo solidarni i da struju trošimo na najracionalniji način. Ove zime, neće biti u pitanju samo cena uvozne struje, koja će biti, u pojedinim trenucima, ogromna, već i da li će biti struje na tržištu. Ukrajina je bila ogroman izvoznik struje, a sada se suočava i sa problemom sopstvenog snabdevanja“, rekao je Drakulić i onda dodao:

„Neka nam je Bog u pomoći, ali nisam siguran da ćemo proći bez restrikcija. Na kraju, moram da istaknem, da krivci za situaciju u EPS-u moraju da odgovaraju. Ova, istorijski najveća ekonomska šteta, ne može da bude zatrpana i zaboravljena“, kazao je Drakulić za Nova.rs.

Drakulić je jedan od najuspešnijih srpskih biznismena koji je već decenijama na tržištu. Nedavno je javnost saznala i da se bavi proizvodnjom peleta, u vezi sa čim je imao ogromnu opstrukciju od strane države.

Pored toga, Drakulić je podržao pokreta Srbija Centar (SRCE) na čijem je čelu bivši kandidat za predsednika Zdravko Ponoš. Drakulić je u više navrata rekao kako ne planira da se aktivnije uključI u rad pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari