Zoran Drakulić: Privredi neophodan još jedan paket pomoći

Predsednik kluba Privrednik za Danas

Ostavite komentar


  1. Mi,izgleda,iz komunizma nikad nismo ni izasli.Sve se daje tom parazitskom,javnom sektoru,a na privatnike se i dalje gleda kao na klasne neprijatelje i najvise sto im se pruza,to je tolerancija.A celu privredu,upravo privatni sektor nosi na ledjima.Kada bi on posrnuo,ne bi bilo ni za minimalac parazitima iz javnog sektora,koji su se tu zaposlili preko partija na vlasti(ma)evo vec 30.god.ili preko roditelja koji su tu radili ili rade,kao da im je fotelja babovina.Treba pomoci ugrozenim profesijama,ne svima.Sada kada nema proslava i svadbi,sta ce raditi sale za izdavanje,saloni vencanica,fotografi,pa i turisticke agencije?Da zatvore i otpuste radnike?Drugo nema.Njima treba pomoci.

    1. Kratko i jasno:
      Privatni sektor nije servis gradjana. Gradjani finansiraju svoj servis tj državu. Samo što im se koža ne skida od obaveza i nameta. Jel i tu kožu treba skinuti da privatni sektor ne bi propao? Pa morali su računati na rizike a ne na guljenje naroda. Svako dalje filozofiranje o fotografima, muzikantima, salonima i teretanama je urnebesno smešno.

      1. Znaci privatni sektor,po tebi,je,eto,katastrofa koja se tolerise,sto gospodin gore nesto slicno i rece.To sto budzet zavisi od privatnog sektora,kao i plate vama uhlebima iz drzavnog sektora,to nema veze.Voleo bih da samo nedelju dana privatni sektor strajkuje,da ne plati obaveze,molili bi ih da prestanu.Sa takvim pogledima,kao tvoji sto su,necemo mi dugoooo na zelenu granu.Milijarde evra su izdvojili evropske drzave da pomognu mala i srednja preduzeca,jer od njih zavisi ekonomija.Ali kome pricati,samoupravljanje i drustvena svojina(citaj nicija)iz glava nikako nece da odu.

  2. Imam prijatelja autobuski prevoznik od marta čovek nije pomerio ni jedan autobus nema svadbi ,exkurzija,izleta,letovanja,sporta…ničega registracije im istcu na autobusima vozacima nemaju da plate ni socijalno ni penziono drzava je samo prolongirala davanja kao i odlaganja kredita banke naplatile kamatu i kako je to pomogla taj sektor …ljudi su pred bankrotom ako se drzava ne odrekne bar davanja i obaveza ka njoj sve ce odvesti u stečaj direktno…i gosp u pravu ste sve zar ne mislite da ovi na vlasti sve to ne znaju …

  3. Privredi je potrebno da je drzava ponovo prihvati i brine se o. joj , ali da pritom pohapsi one koji su tu istu privredu pokrali i upropastili . Ne znam da li bi Drakulic imao ista protiv toga .

  4. Šta je sve dotični „biznismen“ okupirao 2000.g. ??? sada ima problem? Prestanite da se raspitujete kod tih „biznismena“ iz tih godina, drakulić, kostić, miškovićŠTA BI TREBALO….. trebalo bi da vrete ono što su džabe dobili, da plaćaju porez na silnu imovinu koju su „okupirali“ od naroda i da ćute, a ne da dele pamet….

  5. Radite sta hocete samo nemojte Microsoftu i slicnim stranim IT firmama OPET davati 3 meseca po 300e po coveku, oni svakako nece gasiti svoje „pogone“, jer ostvaruju veliku zaradu na jeftinoj ceni nasih vrhunskih progamera. Pa i ti progameri nece videti tih 3x300e, plata je ista ali budzet strane firme raste. Dajte onim sektorima kojima je stvarno potrebno, frizerima, rudarima itd. Dajte seljacima dok je jos po neki ziv u selima, i moze da proizvede hranu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.