Zrenjanin: Pijačni prodavci najavili novi protest za sredu 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Na zrenjaninskoj maloj pijaci u Jug Bogdanovoj ulici najduži red jutros se formirao ispred tezgi na kojima se prodaje kozmetika i kućna hemija. To više nikog ne čudi, jer za razliku od prodavnica u kojima cene skaču iz dana u dan, na pijačnim tezgama na kojima se prodaje kućna hemija cene nisu povećane.

Koliko će još biti moguća kupovina šampona, ubrusa, brijača, WC papira ali kafe i slatkiša sa tezgi, to u ovom trenutku niko ne može da kaže.

Pijačni prodavci do kraja ovog meseca moraju imati fiskalne kase ili neće moći da rade. Sa takvom odlukom prodavci se ne slažu i novi protest su, kako nam je rekao prodavac Dragan na zrenjaninskoj maloj pijaci, zakazali za sredu u Beogradu.

Imam kod kuće fiskalnu kasu i to mi nije problem ali mislim, kao i moje kolege, da će kase na pijaci poskupeti robu a kad se to desi, zašto bi neko kupovao kod nas. Od pijačne prodaje u Zrenjaninu živi mnogo porodica. Neki od nas će morati da prestanu da rade ako se kase stvarno uvedu. Ne znam šta da kažem, kratko nam je rekao da se na stvara još veća gužva.

Zrenjaninci kažu da na pijaci kupuju proizvode koji su duplo jeftiniji nego u radnjama.

Evo, ovaj šampon je u radnji skoro 400 dinara a ovde sam ga platio 150. To je za moju porodicu velika ušteda. Na ovim tezgama ne kupujem hranu ali kupujem kozmetiku i kafu. Ako ove tezge nestanu, stvarno ne znam kako ću, kaže jedan Zrenjaninac, dok je strpljivo čekao red da kupi nedeljne potrepštine kao što su pena za brijanje, toalet papir i dezodorans za kćerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari