Abazović: Vučić pozvao Vulina i zamolio ga da se praksa zadržavanja građana Crne Gore na granici zaustavi 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da će moći da se ostvari veliki napredak u odnosima Srbije i Crne Gore, dok je crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio da je Vučić zamolio ministra policije Aleksandra Vulina da se reši problem zadržavanja crnogrskih državljana na granicama.

Hoću da se zahvalim Abazoviću na današnjoj poseti Srbiji. Imali smo veoma dobre i korisne razgovore, rekao je Vučić u obraćanju koje je emitovano na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Govorili smo o političkim bilateralnim odnosima, ali i o ekonomskoj saradnji, poljoprivredi, o snabdevanju hranom i energetskim bilansama i kako jedni drugima da pomognemo na jesen i predstojeću zimu, kazao je Vučić.

Čini mi se, dodao je Vučić, da smo uspeli da neka velika politička pitanja, koja su nas razdvajala, na neki konkretan način da razrešimo.

Verujem da je ovo samo početak veoma uspešne saradnje i da može da bude još bolje. Hvala Abazoviću na poseti. Uvek je dobrodošao u Beograd. Verujem da ćemo moći da ostvarimo veliki napredak u odnosima Srbije i Crne Gore, zaključio je Vučić.

Abazović je rekao da je na sastanku najviše reči bilo o regionalnoj saradnji i o saradnji u oblasti infrastrukture.

Došli smo i do jednog konretnog rešenja na moj upit i Vučić je vrlo kolegijalno rešio pitanje koje je važno za crnogorske poslanike, rekao je Abazović i dodao da je predsednik Srbije pozvao ministra policije Aleksandra Vulina i zamolio ga da se praksa zadržavanja građana Crne Gore na granici zaustavi.

Od 1. jula građani Crne Gore, među kojima su i političari, poslanici, dolaziće u Beograd bez restrikcija, rekao je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari