Aktivista SDPK upao u studio RTK i iza spikerke držao tekst "Radio televizija Aljbina Kurtija" 1Foto: Screenshot/Facebook

Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je danas, na početku centralnog dnevnika Radio televizije Kosova (RTK) upao u studio i iza spikerke držao tekst „Radio televizija Aljbina Kurtija“.

RTK je na kratko prekinuo emisiju a obezbeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopštenju osudilo ometanje rada.

U saopštenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio a da je obezbeđenje smatralo da se radi o osobi koja je trebala da bude gost u emisji.

RTK je istakla i da su „ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrednostima koje predstavlja javni emiter.

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali, da zahtevaju da se to uradi u normalnim okolnostima protesta i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra kao odgovor na izbor „aktiviste“ Samoopredeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari