Albahari: Sa evroparlamentarcima ću razgovarati o nedostatku napretka u izbornim uslovima 1

Sutra ću se sastati sa evropskim parlamentarcima kako bismo razgovarali o trenutnom napretku, to jest nedostatku napretka u poboljšanju izbornih uslova – poručuje za Danas internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana Natan Albahari, uoči sastanka sa evroparlamentarcima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom.

Prema Albaharijevim rečima, kao što smo nedavno videli, Srpska napredna stranka nije sprovela većinu dogovorenih tačaka koje su pojedine opozicione stranke potpisale prošle godine na završetku Međupartijskog dijaloga. Što je još važnije, ističe Albahari, prvi podaci nadzora i praćenja medija pokazali su ogromnu prednost SNS-a na javnom servisu, upravo ono na šta su upozoravali njihove evropske kolege, šta je potrebno promeniti kada je RTS u pitanju.

– Naši predlozi su odbijeni i tako nastavljamo da imamo ovaj neujednačen teren, na šta ćemo naravno i dalje ukazivati našim evropskim partnerima. Nažalost, moć Evropskog parlamenta je ograničena u onome što može da uradi dva meseca pre izbora i mi ćemo se i pod tim uslovima boriti da pobedimo SNS. I sa ovim nedostacima, PSG će nastaviti da se bori za evropsku Srbiju jer samo kroz tu borbu možemo ubuduće obezbediti poštene izbore, podsticati razvoj preduzeća, modernizaciju zdravstva i obrazovanja dostupnog svima i garantovati sigurnost za sve generacije – naglašava Albahari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari