Predstavnik pravnog tima koalicije "Šabac protiv nasilja": Sprema se uništavanje dokaza, Tužilaštvo da oduzme spiskove 1Foto: D. E.

Predstavnik pravnog tima koalicije „Šabac protiv nasilja“ Aleksandar Mijailović izjavio je danas da se, prema njihovim saznanjima, sprema uništavanje dokaza, odnosno izmena biračkih spiskova i u elektronskom i u štampanom obliku.

Mijailović je u pisanoj izjavi naveo da koalicija „Šabac protiv nasilja“ apeluje da Tužilaštvo za organizovani kriminal što pre oduzme biračke spiskove od Gradske izborne komisije i da na taj način sačuva dokaze o toj izbornoj krađi.

On je dodao da su predali krivičnu prijavu protiv više osoba koje „čine organizovanu kriminalnu grupu, koja je napravila jedan ‘izborni inženjering’ u Šapcu i koja je dovlačila građane iz drugih gradova“, kako bi glasali u njihovom gradu.

Mijailović je istakao da za sve to postoje dokazi i to pozivi za birače koji ne žive na tim adresama – „oni su dakle lažno prijavljeni, njihovo prebivalište i lažno upisani u birački spisak“, kao i drugi dokazi.

„Mi takođe apelujemo na sve pravosudne organe da svoj posao obavljaju savesno i u skladu sa zakonom, da sve ove, koji su odgovorni za ovaj izborni inženjering‚ kazne višegodišnjim kaznama zatvora“, rekao je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari