Aleksandar Šapić: Moj stav o mestu gradonačelnika se nije promenio 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke kaže za danas da se njegov stav o funkciji gradonačelnika Beograda nije promenio od izbora do danas. Da podsetimo uoči izbora Šapić je tvrdio da ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već je to fer prema ljudima od kojih tražite poverenje, jer oni kada izađu na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi na listi.

“Ja sam ozbiljan čovek, bez obzira što neki očigledno to tako ne doživljavaju. Ozbiljni ljudi ne ponavljaju šesnaest puta isti stav, samo zato što mediji, lii pojedinci na tu temu spekulišu”, kaže za Danas Šapić.

On napominje i da je lično o tome više puta govorio.

“Naročito od onog momenta kad je odlučeno da ću biti prvi na listi za gradske izbore. Jasno sam rekao šta sam imao. A pošto se moj stav nije promenio, mislim da nema razloga da se ponavljam, bez obzira na raznorazne medijske spekulacije koje su vezane za moje ime i tu poziciju već mesecima. I predsednik naše stranke je više puta izneo identičan stav proteklih meseci, tako da zaista, uz svo poštovanje, nemam potrebu da po, ne znam, koji put isto govorim i da se ponavljam”, napominje Šapić.

Na pitanje da li mu možda smeta što će njegova funkcija biti oročena, jer se uveliko govori da će nova Skupština Beograda imati oročeno trajanje do novih gradskih izbora za koje je saglasnost dao i predsednik SNS i predsednik države, Aleksandar Vučić, Šapić odgovara da ne zna šta” znači termin oročeni, ali da nije ni važno”.

Neposredno pre izbora 3. aprila potpredsednik SNS, Aleksandar Šapić, govoreći o kandidatiri za gradonačelnika Beograda naveo je da bi, u slučaju pobede na izborima, neko drugo rešenje na funkciji gradonačelnika bilo nefer prema ljudima od kojih je traženo poverenje.

– Ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već je to fer prema ljudima od kojih tražite poverenje, jer oni kada izađu na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi na listi. Mislim da bi bilo izuzetno nekorektno i nefer, i mi to sigurno nećemo raditi, da izlazite sa jednim imenom, a da posle toga dajete drugo ime, da neko preuzima odgovornost i daje obećanja, a da se posle toga pojavi neko drugi -tvrdio je Šapić.

Predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković potvrdio je za N1 da će kandidat za gradonačelnika Beograda biti poznat za 48 sati.
Odbornici imaju rok od 30 dana da izaberu gradonačelnika od dana konstituisanja gradske skupštine. Gradonačelnik se bira iz redova odbornika čiji su mandati verifikovani. Skupština Grada ima 110 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.