SNS će za gradonačelnika Beograda predložiti Šapića, ali niko ne zna kada će to tačno biti 1Foto: FoNet/ Instagram

Srpska napredna stranka, koja ima najveći broj odbornika u novom sazivu Skupštine grada Beograda, će predložiti za gradonačelnika prestonice Aleksandra Šapića, ali kada će to zvanično biti ne zna niko od funkcionera SNS i njihovog koalicionog partnera SDPS.

Iako odluku o kandidatu za gradonačelnika zvanično donose organi SNS, izvori Danasa kažu da o tome odlučuje i da se za to čeka predsednik partije i ujedno Srbije Aleksandar Vučić, ali se veruje da će ispoštovati dogovor od pre izbora i za tu funkciju predložiti Aleksandra Šapića.

Kada će se to tačno desiti, ne zna niko u SNS i SDPS.

Predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković potvrdio je juče za N1 da će kandidat za gradonačelnika Beograda biti poznat za 48 sati.

Odbornici imaju rok od 30 dana da izaberu gradonačelnika od dana konstituisanja gradske skupštine. Gradonačelnik se bira iz redova odbornika čiji su mandati verifikovani. Skupština Grada ima 110 odbornika.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je juče, nakon što je izabran na to mesto, da će za gradonačelnika predložiti onog za koga se odluči Srpska napredna stranka (SNS).

„SNS je pobednik ovih izbora, ima najveći broj odborničkih mandata“, rekao je Nikodijević novinarima.

Kandidat vlasti za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je u predizbornoj kampanji da će on sigurno biti na toj funkciji ako lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ dobije neophodno poverenje gradjana da formira skupštinsku većinu, napominjući da je „tako izlazio pred ljude u ovoj kampanji“.

„Tako će i biti i ukoliko pobedimo. Nećemo varati ljude“, rekao je Šapić tada za list Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari