„Vučić je ostao bez teksta, a građani bez institucija“: Izostanak saopštenja nakon sastanka sa Kvintom – taktički potez ili rezultat dubokih razlika?

Ostavite komentar


  1. Vučić će ovako, komad po komad, rasprodati Srbiju do granica imanja dinastije u Jajincima. Kuvaju nas kao žabu. Zašto ne reagujemo? Suspendujemo li pregovore, zabranjujemo li Kurtijeva dokumenta i tablice, pišemo li poternice za ROSU nasilnicima koji su upadali na sever, za Kurtijem zbog podsticanja genocida? Zaustavljamo li vodu Ibra ispred Gazivoda? Zašto poklanjamo struju Prištini kad od Srba naplaćuju što mi dadosmo za zadnjih 10 god? Nastavljamo li kampanju za otpriznavanje KiM koju smo prekinuli. Ne radimo ništa? Jeli narodu sada bolje? A Hil u Preševu skida zastavu Srbije? Ja ne znam ko ovde za koga radi, ali je jasno da Vučić radi, milom ili silom, ono što želi zapad. Na žalost, premda bi ja voleo da je drugačije, zapad govori kroz usta nemačkog ambasadora u Prištini, „što manje Srba to manje problema“.

  2. @ Acika
    1. februar 2024. u 21.29

    Nemas Srba nemas problema. To su cinjenice. Pitaj Slovence, Hrvate … itd.
    Postoji i jedna stara (Srpska?) poslovica: Ne cini drugome sto ne zelis da tebi cine. Citav katalog navedenih sankcija koje bi Srbija trebala da uvede Kosovu i da time sikanira njegove stanovnike , vrlo lako se moze okrenuti i to ne od strane Kosova nego od cele EU prema jednoj vazalnoj Putinovoj drzavi u okviru sankcija protiv Rusije i Srbiju hermeticki zatvoriti (vizni rezim) i ekonomsko-politicki izolovati i sankcionisati. Nadam se da su gradjanima Srbije poslednje sankcije jos uvek u svezem secanju i da ih sigurno ne prizeljkuju a kamoli provociraju.

  3. Ljudi šta je sa vama, SVE ali baš SVE što nepomenik izvodi je obična „lutka igra“ za seoske vašare, pa svako od ovih poteza je preciziran u „implementacionom planu“ koji vam NIKADA neće pokazati a koji AV disciplinovano sprovodi, kako bi mogao nemstano da „gazi“, nas kobajagi birače…

  4. Interesantno da je u Srbiji zemlji glumačkih veličina najgori glumac tako dobro prolazi

  5. E baš je dobar ovaj naš šahista. Veteran, reklo bi se, predvidjanja poteza sopstvenog naroda. Kada su drugi u pitanju, tu baguje.

  6. Ovo je vec razradjen sablon, vidjen milion puta. On je sve pristao u Briselu i Ohridu prosle godine, usmeno ili pismeno, svejedno. Kosovo samo ostvaruje deo po deo DOGOVORENOG sporazuma, a on glumata „odbranu srpskog naroda“. Onda sledi dramaticno obracanje, sa uzdasima, pauzama, oblizivanjem usana. Posle ce njegovi toaletoidi da objave jos jednu velicanstvenu pobedu i da slave njegovu odbranu Kosova.
    A za narod na Kosovu, koga zabole uvo? Pa zar ne izjavi Vucevic pre neki dan da nece priznati nezavisnost Kosova I AKO TAMO NE BUDE BILO NI JEDNOG ?!!! Izjavi, i osta ziv. Pa koji ce nam Kosovo bez Srba na njemu, da pitamo doticnog ministra odbrane?

  7. Sve što bi čovek rekao ili napisao bilo bi suvišno. Samo onaj ko je boravio daleko od ovoga i nije ni slova pročitao o tome vidi kolika je izdaja Aleksandra Vučića. Za žaliti su samo patnja našeg naroda i njegove zablude, a postupci vlastodržaca su za svaku osudu.

  8. Čučete danas u 13 sve! Uz uzdahe, naprčivanje usna, na kratko čete saznati, da se borio ko lav i da su sve drugi krivi, sem njega!

  9. Svima je jasno da Vučić i Kurtu koordinisano rade istu stvar koja im je u interesu, a to je da istjereju Srbe sa prostora KiM. To je ne vidjena izdaja u istoriji Srbije i Srba ma gde živeli. Vučić i svi njegovi saradnici,biznismeni moraju i moraće da odgovaraju pred Sudovima za ovakvu veleizdaju.

  10. Ta priča kako ništa ne smemo raditi već moramo sve ćutke prihvatiti je Vučićeva, ne padajte na nju. Ne sankcije, ne rat, ne sukob, već samo primena zakona, naustuk Kurtija i Priština, a u korist oba naroda, pa i Albanski narod na Kosovu bi to pozdravio, Kurtijevo bezakonje ih maltretira jednako kao Srbe, boje se za decu. Država Srbija svim građanima, i albancima, mora da pruži zaštitu koju garantuje ustav Srbije, i ne sme tolerisati kršenje zakona. I ne bojte se, neće biti sankcija, imaćete i dalje Prada torbice u Ušću, Ajfon telefone i putovanja u Beč i Pariz. Ako ćutimo i ne reagujemo na očigledni etnocid na KiM, biće ga u našoj kući, pa će Pradu i Ajfon imati samo naoružani zločinci. Ko sam svojom voljom odustane od svojih zakona, taj zaslužuje ono što će ga snaći.

  11. Acika: zapad govori kroz usta nemačkog ambasadora u Prištini, „što manje Srba to manje problema“.
    Komentar: zalosno je tok misjenja ovog samozvanog Acika. BG insistiranjem na kriminalizaciju drzavnosti Kosova, kriminalizuje srbe koje hoce da zive u tu Drzavu. Buduci da niko ne zeli da bude premlacen kao Sandulovic, jedini izlaz vide put prema Centralnoj Srbiji.

  12. Vučiću je data dozvola da napravi sebi privatnu državu. Neka sad građani uživaju u takvoj državi. Videće se dokle će ko izdržati. Naravno, videće oni koji prežive. U kakvom će stanju tada biti, nije više ni važno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.