Aleksić: Učinićemo sve da se beogradski parlament ne konstituiše 1Foto FoNet Milica Vučković

Vlast je, a ne opozicija, svojim ponašanjem izazvala da Srbija bude predmet međunarodne istrage zbog navoda o krađi izbora 17. decembra prošle godine, izjavio je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, čije se usvajanje planirano za četvrtak, Aleksić je za televiziju N1 rekao da očekuje da će ona biti ;“jako oštra“.

„Zamena teza je da to radi nekoliko evroposlanika, svi će stati iza toga. Ja ne volim što je tako, ali mi smo u stanju da ništa ne funkcioniše i sve se raspada, i da nam je neophodan međunarodni faktor“, kazao je Aleksić.

Rekao je i da nije tačna izjava premijerke Ane brnabić da su dokazi o navodnoj izbornoj krađi, koji će se naći u toj rezoluciji, na nivou „Radio Mileve“.

„Nije tačno da ne postoje dokazi, imamo dosije na 28 strana sa svim registrovanim nepravilnostima“, rekao je Aleksić.

Kazao je da „očekuje da će doći do međunarodne istrage“, jer je posmatrače zvala Vlada Srbije, ali i da će predstavnici vlasti „pokušati da učine sve, da do toga ne dođe“.

Oko konstituisanja beogradskog parlamenta, Aleksić je rekao da je tu „stvar čista i jasna“, i da se on ne može konstituisati.

„Mi ćemo apsolutno tražiti ponavljanje izbora u Beogradu, i tu nema nikakve dileme. Učinićemo sve da ne dođe do konstituisanja te pokradene skupštine. Ako krenu konstituisanje u Beogradu, to bi bilo još jedno brutalno nasilje, brutalno pokradena izborna volja građana Beograda, gde su uhvaćeni još više u krađi nego na parlamentarnim izborima“, rekao je Aleksić.

Dodao je da će opozicija „odgovoriti istom merom“, ako „budu odlučili na silu da formiraju vlast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari