Aleksić: Država se lomi preko Milenkovića, da li će vladati narko kartel ili institucije 1foto FoNet Aleksandar Barda

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se „država lomi preko slučaja inspektora Slobodana Milenkovića“ i da će taj slučaj pokazati da li će Srbijom vladati narko kartel ili institucije.

„Milenkovića, koji je profesionalno radio svoj posao i uhapsio ljude optužene za najveću proizvodnju marihuane u Evropi na imanju ’Jovanjica’, sada progranjaju režim i njegovi tabloidi, a istovremeno štite vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluviju“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

„Ne smemo da ćutimo i gledamo kako razapinju čoveka jer je razbio narko kartel. Moramo svim silama da branimo Milenkovića i odbranićemo ga. Pozivam i njegove kolege da ga brane. Šta radi republička tužiteljka Zagorka Dolovac? Da li ona vidi šta se događa? Odgovaraće svi, a i nečinjenje je teško krivično delo“, dodao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je slučaj Milenkovića ozbiljniji od slučaja uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića, iza koga su stali građani i javnost.

„Policajci su laka meta tabloida koji ih provlače kroz blato, jer policajci ne smeju da odgovore i nastupe u javnosti bez odobrenja MUP-a, a ako to učine, mogu da ostanu bez posla. Zato je Milenković tražio dozvolu da se obrati javnosti“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je „Jovanjica“ Ahilova peta vlasti, jer „više nema dileme da je režim umešan“ u proizvodnju marihuane i zato nastoji da sruši taj slučaj po svaku cenu, a Milenković i njegov kolega Dušan Mitić su ključni svedoci u tom procesu.

„To je osnovni uzrok napada na Milenkovića u režimskim tablodima. Režimu bi najviše odgovaralo da uhapse Milenkovića i da ga sa lisicama na rukama dovedu da svedoči o ’Jovanjici’. To bi najviše voleo Koluvijin advokat Vladimir Đukanović, koji zastupa i Dijanu Hrkalović i Andreja Vučića, a blizak je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da predmet „Jovanjica 2“ vodi do „vrha države“ i da su u tom slučaju optuženi pripadnici BIA, VOA i MUP, te da je zato početak suđenja odložen čak 12 puta.

„Milenković bi na suđenju po optužnici ’Jovanjica 2’ mogao da kaže šta je bila uloga BIA u proizvodnji marihuane“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio da je tužilaštvu više puta slao obaveštenja o „Jovanjici“ i da nikada nije pozvan kako bi dao iskaz, ali je tužilaštvo odmah reagovalo kada je Dijana Hrkalović, optužena za trgovinu uticajem, uprla prstom na Milenkovića.

„Dijana Hrkalović je pravila haos u MUP-u i proterivala ljude. Povezivana je sa mnogim problematičnim slučajevima, ona se dovodi u vezu i sa proganjanjem inspektora Dejana Jovića, a dok je bila državna sekretarka MUP-a bila je bliska i žandarmu Nenadu Vučkoviću, koji je bio povezan sa Veljkom Belivukom“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je dugačak spisak loših dela Dijane Hrkalović i da je zato „bila pogodna da je ucene kako bi napala Milenkovića“.

Aleksić, koji će biti šef poslaničke grupe Narodne stranke u novom sazivu Skupštine Sbije, rekao je da očekuje da parlament bude konstituisan do kraja jula, a da je 8. avgust krajnji rok.

„Mi ćemo predložiti set zakona iz oblasti ekonomije i energetike i tražićemo osnivanje anketnih odbora za ’Jovanjicu’, ’Krušik’, Telekom i EPS i za sve velike pljačke državne imovine i javnih sistema“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao i da će predložiti sprovođenje ekonomskih mera Narodne stranke, odnosno smanjenje PDV-a sa 10 odsto na jedan odsto za osnovne životne namirnice, dupliranje budžeta za poljoprivredu i povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari