Aleksić i Tepić: Ne prihvatamo rezultate koje saopštava SNS (VIDEO) 1V. Radovanovic

Borićemo se svim raspoloživim demokratskim sredstvima protiv krađe glasova moja se desila na ona izborna nivoa, naveo je Miroslav Aleksić, nosilac liste Srbija protiv nasilja, u štabu ove koalicije.

Prisustvovali smo danas neviđenom izbornom nasilju, da su kombiji i automobilima dovođeni ljudi da glasaju, Arena je bila saborni centar i o tome imamo sve podatke koje ćemo izneti i ovo što se dogodilo ne možemo da prihvatimo kao rezultate fer i demokratskih izbora, rekao Aleksić.

On je rekao da imaju rezultate koji su bazirani na zapisnicima i da se do kasno u noć neće znati.

„Od uzorka od 29,17 odsto koji imamo – SNS je na 43,2, SPN ima 28,2, SPS 6,7, DSS i Nada 5,5 i lista Nestorovića 4,8. U Beogradu, kako je rekao, na jako malom broju biračkih mesta je završeno prebrojavanje. Nema govora da je SNS pobedila u Beogradu. Prema našim procenama 40.000 ličnih karata je izdato ljudima koji ne žive u Beogradu. I pored svega toga SPN i SNS su izjednačene, ali najveća biračka mesta nisu izbrojana“, rekao je Aleksić.

Marinika Tepić, drugi nosilac liste SPN, ocenila je da sumnje u regularnost izaziva veliki broj glasanja van biračkog mesta.

Nismo verovali da će se do te mere glasati van biračkog mesta, rekla je ona.

Branićemo svaki glas i volju građana i kroz prigovore i na drugi način. Ne prihvatamo objavu rezultata kako je projektovala SNS jer to prosto nije tačno, glasovi se još broje, nema govora o tom rezulatu koji oni kažu, dodala je.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, naša projekcija je 28 odsto, ali SPN izlazi sa procenom od najmanje od 26 odsto na republičkim izborima, to je minimum, tako da i te rezultate saopštene iz štaba Srpske napredne stranke ne prihvatamo kao konačne, navele je Tepić.

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, rekao je da će sutra biti ispred Republičke izborne komisije i da će obavestiti građane o svim daljim koracima.

„Celu noć smo ovde, a od sutra smo i u RIKu i u GIKu, ali da prihvatimo ovakvu krađu ne možemo zbog građana“, naveo je Aleksić.

Dragan Đilas je dodao da je opozicija u glavnom gradu osvojila više nego vlast, što je Aleksić zatim ponovio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari