Aleksić: Ministri su "lutke na povocu" 1 Foto: NPS

Posle svake elementarne nepogode sažaljenje, a posle svakog problema još jedno lažno obećanje, to je sve što su poljoprivrednici dobili od Vlade Srbije koja je juče obeležila godinu dana postojanja, ocenio je prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Aleksić ističe da je Vlada Ane Brnabić vlada kontinuiteta u odnosu na sve naprednjačke vlade u poslednjih šest godina i da se nastavlja praksa da su ministri „lutke na povocu“ koji daju lažna, čak i bizarna obećanja.

U svom ekspozeu, Ana Brnabić je govorila o digitalizaciji poljoprivrede, što u svetu podrazumeva ulaganje u institute, u nove tehnologije, traktore bez vozača, dronove ili pametne staklenike. To se nije desilo, ali se desila digitalizacija koja znači da država poljoprivrednicima nameće sve više poreza i prireza, koje oni mogu da plate preko interneta, kaћe Aleksić.

On dodaje da će više od dva miliona ljudi, koji u Srbiji žive od poljoprivrede, prvu godinu rada ove vlade zapamtiti po praznim džepovima, neisplaćenim kreditima, zakasnelim subvencijama, protestima na koje država odgovara kordonima policije, štetama od grada i poplava i potpunom odsustvu podrške države. Ukoliko se nastavi ovakva pogubna politika vlasti, poljoprivreda će biti trajno devastirana i srpski poljoprivrednici neće moći da da konkurišu poljoprivrednicima drugih zemalja koje shvataju značaj proizvodnje hrane, zbog čega daleko više ulažu i daleko više pažnje posvećuju ovoj privrednoj grani, zaključio je Aleksiжu pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari