Aleksić (NPS): Zvanično zatražena policijska zaštita zbog pretnji Stankoviću 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da je danas zvanično zatražena policijska zaštita za potpredsednika te stranke i kandidata za gradonačelnika koalicije „Biramo Niš“ Đorđa Stankovića i njegovu porodicu, nakon što su nekoliko dana ranije dobili pretnje.

„U ponedeljak ćemo znati odluku, a nadam se da će tužilaštvo shvatiti da su u pitanju ozbiljne pretnje i da se ovim sramnim i opasnim činom prelaze granice političke borbe. Policija mora ozbiljno da shvati ovaj slučaj kako ne bismo dobili tragičan epilog, a svedoci smo da je Srbija bila poprište istih u ne tako dalekoj prošlosti“, naveo je Aleksić u saopštenju u kom je osudio „monstruozne pretnje“ upućene Stankoviću i njegovoj porodici.

Prema njegovim rečima, u pojedinim u niškim medijima su se pojavile plaćene reklame koje targetiraju Stankovića, „što je još jedan dokaz da su u pitanju organizovani napadi na njega i njegovu porodicu, kao i da će svako ko se drzne da pusti glas protiv ovakvog režima biti targetiran i predmet linča“.

„Ovo nije prvi put da se u Srbiji dešavaju ovakve stvari. Podsetiću da je ubistvu Olivera Ivanovića prethodila brutalna medijska kampanja na televizijama poput Pinka. Ovakav nivo negativne kampanje, izazivanja straha i napadi na političke neistomišljenike pokazuju da vlast ne preza ni od čega i da živimo u totalitarnoj državi u kojoj ne postoje politička odgovornost, etika i pravda“, dodao je Aleksić.

On je uputio apel policiji da počne da radi svoj posao i ozbiljno shvati tu situaciju, dodajući da Narodni pokret Srbije „neće stati zbog pretnji, već će uvek govoriti istinu, sviđalo se to nekome ili ne“.

Kandidat za gradonačelnika Niša koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je u sredu da su mu upućene pretnje da „izmesti porodicu“ iz tog grada.

Stanković je tada rekao da je iz više izvora nezvanično savetovan da „izmesti porodicu iz Niša“, i da mu je rečeno da to nisu „čaršijske priče“ i da sledi priča o njegovom bratu, majci i njemu u medijima.

„Sledi ti pakovanje, priča o tvom bratu, majci i tebi. I bolje ti je da te nema, a da tvoju ženu i decu pošalješ van grada“, citirao je Stanković upućene pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari