Alimpić o sudbini prigovora Zorić, Todorović, Baucala i Maljević na falsifikovanje njihovih potpisa 1L. Stevanovic

Zoran Alimpić, predstavnik ispred koalicije Srbija protiv nasilja u GIK-u, izvestio je javnost o sudbini prigovora građana koji tvrde da su njihovi potpisi pojedinim listama falsifikovanim.

„Danas (29.11.2023) Gradska izborna komisija nije prihvatila tri prigovora. Za njih je glasala manjina članova GIK i nisu usvojeni. Ti prigovori se mogu pronaći na sajtu RIK gde se objavljuju u poglavlju „документа“ pa „регистар приговора““, napisao je Alimpić u objavi na
Fejsbuku sinoć posle sednice GIK-a.

Prigovore su podneli birači: Sofija Todorović protiv liste „SRBIJA NA ZAPADU – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – DA SE STRUKA PITA – Vladimir Kovačević“ koja je uz potpise podrške građana predala i njen, po njenoj tvrdnji falsifikovan potpis.

Birač Aleksander Baucal takođe protiv liste „SRBIJA NA ZAPADU – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – DA SE STRUKA PITA – Vladimir Kovačević“ i birač Bojana Maljević protiv liste „Usame Zukorlić – Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja“, naveo je Alimpić.

Prigovori su potkrepljeni izjavama da navedeni birači te potpise nisu potpisali. Kao i slučajevima ranijih prigovora, većina u izbornoj komisiji im nije poverovala da nisu potpisali pa nije prihvatila prigovore, dodao je.

Birači kojima su prigovori odbijeni, mogu se u roku od 48 sati žaliti Višem sudu u Beogradu pa je, prema informacijama koje sam dobio, birač Jelena Zorić podnela dve žalbe višem sudu zbog prigovora koji su joj prekjuče odbijeni. Ona je podnela dva prigovora jer su njene falsifikovane i navodno overene potpise predale čak dve liste. „SRBIJA NA ZAPADU – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – DA SE STRUKA PITA – Vladimir Kovačević“ i „Ćale, ovo je za tebe“ – Petar Đurić, podsetio je Zoran Alimipić.

Žalbu zbog odbijenog prigovora podneli su i ovlašćeni predstavnici liste SRBIJA PROTIV NASILJA – DOBRICA VESELINOVIĆ – prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE).

Ova žalba je podneta zbog odbijanja prigovora od strane GIK kojim je traženo da se poništi rešenje o proglašenju liste DA SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI – MIŠA VACIĆ zbog falisfikovanih potpisa građana koje je uz svoju prijavu za izbore podnela ova lista, podsetio je Alimpić.

Sud ima rok od 72 sata da reši po ovim žalbama. U ranijem dopisu članovi Izborne komisije koje je predložila opozicija tražili su od Višeg suda da sednice suda na kojima se odlučuje o ovim pitanjima budu javne, navodi Zoran Alimpić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari