Ambasada Rusije: Povorka „Besmrtni puk“ u Beogradu za Dan pobede

Ostavite komentar


  1. Koji bezobrazluk. Rusi nisu bili jedini Crvenoarmejci vec i druge nacije bivseg SSSR. Ovo je otvorena provokacija Ambasadora i ruskih spijuna u Srbiji.

  2. Koja je svrha, ove ruske pretstave. Za vreme Tita to nije postojalo, a sada evo ruskog cirkusa.

  3. Ambasada Rusije nešto organizuje u Beogradu?Može li se niže pasti, a „De Gol“?

  4. Ruska ambasada organizuje povorku kroz centar Beograda? U vreme ruske agresije na Ukrajinu i u vreme osetljivog balansiranja Srbije izmedju zapadnog pritiska i iracionalnog rusofilstva ovakve manifestacioje nasoj zemlji apsolutno nisu potrebne. Predlozio bih da ruska ambasada manifestaciju u Beogradu, ako vec mora, organizuje ispred zgrade svoje ambasade ili u njenom dvoristu, sto se , prema medjunarodnom pravu, smatra ruskom teritorinom.

  5. Slusajuci davno price starijih ,na ovim ratistima i oslobadjanju od Nemaca bilo je najvise Ukrainaca njihova armija Rusi su isli na Berlin. A batalite tu setnju i ne pravite svadju medju ljudima

  6. Ako se ova sramota održi u Beogradu, kako najavljuje Ruska ambasada, celom svetu će biti poslata poruka, da je Srbija Ruska gubernija, kako je svojevremeno T, Nikolić najavio, a Vučić sproveo.

  7. Ako im je do organizovanja, neka to rade u Moskvi, nas neka ostave već jednom na miru.

  8. Fasisti slave pobjedu nad fasizmom.Boze me sacuvaj ovih i onih koji podrzavaju ovakve

  9. Bocan povorku može da organizuje u Rusiji ili u krugu Ruske ambasade a ne na ulicama Beograda.Još jedna suluda provokacija u kojoj će učestvovati i naši tj Ruski plaćenici.

  10. Od kada strane ambasade imaju dozvolu da organizuju ovakve povorke i proslave u našem glavnom gradu? Unormalite se ljudi, zadnji je čas. Ovo je bolesno.

  11. Petoro iz uze porodice poginulo za slobodu u WW2, otac i mati bili prvoborci, ali ovu cirkus – paradu ruskih agresora duboko prezirem!

  12. Mars bre iz Srbije. Te SSSR fore možete da prodajete Uzbekistan i Tadzikistanu

  13. Crvena armija.Borci protiv fašizma.Na tlu Ukrajine borba protiv fašizma.O kakvoj nebulozi komformisti i kome se preporučate?Rusi treba da se sjećaju i u Beogradu a časni Srbi,borci Hrvati,Mađari i antifašisti,biti će u besmrtnom hodu i ponosni i tužni za izgubljenim najmilijim u ratu.

  14. Bravo Rusijo! Bicu tamo da vas podržim, makar bila i jedina. Rusija i Srbija u srcu zauvek!

  15. ..živela Srbija..živela Rusija..neka je večna slava svim antifašističkim borcima koji su doneli zlatne slobode..

  16. Kad je nesto ok, onda nisu samo Rusi nisu SSSR, kad je nesto lose inda se SSSR poistovecuje samo sa Rusima ludilo masina.Daj dogovorite se

  17. Predsednik ih vodi pravo u provaliju. Standard zivota u Srbiji daleko ispod Bugarskog i Rumunskog. Ma da, zavera zapada, oce da vakcinisu pa da vladaju 🙂

  18. Crvena armija je bila vojska Sovjetskog saveza sastavljena od svih nacija koje su tamo živjele.Rusi nemaju ekskluzivno pravo na crvenu armiju

  19. Niste dostojni tih zrtava. Posebno pripadnici rezima koji ubija svoje neistomisljenike. Trebalo bi promeniti naziv ulice gde vam je ambasada u “Ulicu žrtava Vladimira Putina”.

  20. Bolje minut ćutanja organizujte pa prošetajte sa ukrajinskim ambasadorom.

  21. Poltronsko ponizavajuci i vazalni odnos Srbije kao ruske gubernije je u najmanju ruku zalosno – smesan i tuzan..Porazavajuce je na kako su niske grane moralnog poltronstva dovele vlasti jos od dr.Kostunice Vojislava,preko Tadica pa do Vucic- Vulin..

  22. Jedinice Drugog i Trećeg ukrajinskog fronta Crverne armije učestvovale u oslobađaqnju Beograda.

  23. Ово је отворен напад на независност српске државе, руски амбасадор организује демонстрацију у Београду, а руски војници у исто време убијају Украјинце и русшше Украјину. Ово је до сада невиђено у свету, не верујем да српска власт може још дубље пасти.

  24. Dok naš ‘De Gol’ još uvek duboko premišlja, bratko Putin ne gubi vreme i hoće da nam lupi još jednu zvrčku. Izgleda da su u pravu oni koji nas posmatraju kao najveći faktor nestabilnosti u regionu… Samo nam Bog može pomoći da se izvučemo iz ovog brloga koji smo sami napravili….

  25. Ko dozvoljava ruskoj državi da održava ovakve vrste demonstracija.Zabraniti.

  26. Koliko ima ambasada u Beogradu? Čisto da znam, kad će koja da organizuje neku svoju povorku…pošto je Srbija postala Alaj begova slama, svako je čupa i čerupa i radi s njom šta hoće.

  27. Idite u Moskvu pa pravite te propagandne skupove. Nemojte ulice mog grada da zatvarate, i stvarate nama građanima dodatnu gužvu.

  28. Takva manifestacija podrške Rusiji u ovom trenutku Srbiji nije potrebna! Tp bi se u svetu tumačilo kao podrška ruskoj agresiji na Ukrajinu.

  29. Sve eure sam zamenio za rublje. I dolare cu. Za mene druga valuta vise ne postoji. Jaca je od zlata. Trazicu da mi banka sve uplate odmah konvertuje u rublje.

  30. Kaže se ‘Dan Evrope’. Samo u Rusiji je ‘Dan pobede’. Jel to Srbija postala deo Rusije? Javite nam da bar znamo.

  31. Neverovatni su komentari, neverovatno je besvešće ljudi… Da li se zaista ne razume da je pitanje podrške Rusiji u Ukrajini stvar antifašizma?

  32. Apsolutno dobra ideja! Svakako se treba okrenuti ruskij braći, a ne ovima sa Zapada. Nikada od Rusa nismo doživeli ucene, ponižavanja, bombardovanje još manje. Ginuli su za našu slobodu i treba im odati priznanje i zahvalnost. Uvek su dobrodošli, za razliku od ovih sa Zapada, od kojih nam nikada ništa dobro nije došlo.

  33. Mi normalni cutimo i trpimo! Radikalna levica i Desnica sve jaca! Radikalna Religija sve jaca! Rusija kao i Srbija zeli svoj svet a svet od njih bezi! Seseljizam destruktivan i ljudima neda mira da planiraju i da stvaraju !

  34. Ambasadore, vi ste persona non grata! Vi ste agresorska banda koja cini ratne zlocine po Ukrajini!

  35. Ovakva dešavanja u glavnom gradu Srbije neće naići na odobravanje Zapadnog sveta. Poruka za vlast: pazite,trenutak je jako osetljiv,nemojte posle izvinite nismo bili svesni svoje nesvesti.

  36. Живела Русија, живело руско-српско братство!

  37. Ko je bio ko u drugom ratu, ne može se promeniti…

  38. Slava Ukrajni i svin dobrim ljudima sto ne mrze i sto ne zele tudje!

  39. Svi vi sa tim malicioznim komentarima oko negiranja ovog dogadjaja ste na ovom spisku komentara.

  40. I nasi dedovi su ginuli od fasisticke ruke banderovaca.
    Nosicemo s’ponosom slike nasih heroja!
    Smrt fasizmu,sloboda narodu !

  41. Niste moj komentar objavili o ulozi Crvene armije u proboju sremskog fronta forsirajuci Dunav i potoskivanje Nemaca i Ustasa sa utvrdjenja na brdu kod Batine.Staljingradska divizija je forsirala Dunav od Bezdana prema Baranji.dok je 263 ruska divizija Dunav presla severno od Apatina.Ova ofanziva je sprovrdena uspesno u novembru 1945 god.Dok su Jugoslovenske jedinice tek u Aprilu uspeli da probiju zadnju liniju neprijatelja.Xasluga Crvene armije u brzem proboju sremskog fronta je od velikog znaaja.Ako to postujemo treba da podrzimo ambasadu Rusije da se ; Besmrtni puk pojavi na proslavi u Beogradu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.