Ambasador Rusije: Izmišljotina da je Putin otkazao Vučiću posetu Srbiji 1Foto: EPA-PETER-FOLEY

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio je danas navode o otkazivanju posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji kao „potpunu i neodgovornu izmišljotinu“.

„Neverovatna pisanija u listu ‘Danas’ da je ruski predsednik Vladimir Putin ‘otkazao’ srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. To nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina“, napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Ambasador je naveo da su predsednici Rusije i Srbije „u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze“. „Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno“, dodao je Bocan-Harčenko.

Pozivajući se na nezvanične izvore iz diplomatskih krugova, „Danas“ je objavio da Putin neće posetiti Beograd u oktobru, kako je ranije najavljivano.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u junu, nakon sastanka s predsednikom Rusije u Moskvi, rekao da mu je Putin potvrdio da u oktobru stiže u posetu Srbiji i da će to biti „veličanstven dogadjaj“ jer će tada biti otvoren i Hram svetog Save na Vračaru.

Povezane vesti:

Anđelković: Odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni, poseta Putina nije ni bila zvanično zakazana

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari