Ambasador Ukrajine u Gradskoj kući u Novom Sadu: Đurić i Tolkač smatraju da je potrebno unapređivati bilateralne odnose na svim nivoima 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se sa danas u Gradskoj kući sa ambasadorom Ukrajine u Republici Srbiji Volodimirom Tolkačom. Poželeo mu je dobrodošlicu istakavši da dve zemlje i narodi imaju tradicionalno dobre odnose.

Đurić je izrazio žaljenje zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi ukrajinski narod, a ambasador Tolkač se zahvalio Srbiji za podršku u teškim trenucima, kao i Gradu Novom Sadu zbog brige za izbegli narod.

Razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj saradnji, sa akcentom na oblasti ekonomije i obrazovanja, o odnosima partnerskih gradova – Novog Sada i Lavova, kao i o pitanjima vezanim za podršku ukrajinskoj nacionalnoj manjini u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da je uvek potrebno unapređivati bilateralne odnose na svim nivoima – od nacionalnog, do regionalnog i lokalnog, kao i da je mnogo prostora za saradnju, prvenstveno na polju kulture, zatim obrazovanja i u oblasti privrede.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari