Ana Brnabić: Jedino što Aljbin Kurti želi je etničko čišćenje 1Foto Nenad Kovačević Danas

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da predstavnici Srbije samo mogu da govore istinu, jer istina čuva položaj Srbije.

„Nas čuva istina. Da ove druge čuva istina oni se ne bi služili lažima i dezinformacijama. Istina je da Aljbin Kurti jedino želi etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji. On ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne želi ni Rome. I to niko ne sprečava“, rekla je Brnabić novinarima na Kablaru.

Ona je navela da je i danas na sastanku sa UNMIK rekla da bi volela da su svi u Srbiji „Gandi“, ali da po prirodi stvari to ne može biti svaki čovek i da je Kurti čekao da neko ne može više da trpi, već da rani svoju porodicu.

Upitana o snimcima o događajima u Banjskoj, koje prikazuju vlasti u Prištini, Brnabić je rekla da se na njima  videlo i šta jeste i šta nije, ali da se nije videlo kako su ubijena trojica Srba sa Kosova i Metohije.

„Da li su ih ubili iz daljine, u borbi, ili su ih ubili dok su ležali i već se predali i izvršili egzekuciju, što je protivno svim pravilima. Uverena da i taj snimak postoji“, kazala je Brnabić.

Upitana o izborima, Brnabić je rekla da čim ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio u decembru, opozicija je rekla da ih ne želi.

Ona je najavila da će u četvrtak na dnevnom redu sednice Vlade biti budžet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari