Ana Brnabić kritikujući Tadića na TV Hepi, najavljuje "dokument" o Pogromu 2004. 1Printskrin TV Hepi

Ana Brnabić, premijerka Srbije i poverenica SNS za Beograd, gostujući na TV Hepi, deo izlaganja posvetila je Borisu Tadiću, lideru SDS-a i bivšem sprskom predsedniku, rekavši i da priprema poseban dokument o Pogromu 2004, kada je Tadić bio ministar odbrane.

Brnabić je rekla da su mnogi koji su bili u srpskim zatvorima učestvovali u pogromu protiv srpskog naroda, prema transkriptu gostovanja koji je na objavljen na Tviter nalogu SNS.

„2004. godine pogrom nad Srbima, apsolutno ništa nije urađeno. Ja sam videla preko vikenda da bivši predsednik Srbije Tadić pita kako nas nije sramota da menjamo istinu, i kaže da je reagovao, kao tadašnji savezni ministar odbrane. Kako to mislite? To je trajalo pet dana. Počelo je 15, pa 16, 17, 18, 19. Kada ste reagovali ako ste reagovali. Ja o tome pripremam jedan poseban dokument koji će pokazati našem narodu kako je to izgledalo“, ističe Brnabić, navodi se u saopštenju SNS.

Brnabić je rekla da je so na ranu to što oni koji tada nisu ništa uradili danas govore o pogromu.

„I danas umesto da kažete izvinite, nismo imali čime da reagujemo, nismo imali ni vojsku, niti smo bili ekonomski jaki, vi napadate. E to je sramota“, rekla je Brnabić.

Potom je prikazan snimak na kome novinar HRT pita Tadića da li intimno oseća ponos zbog toga što je predsednik Srbije, na šta je od tadašnjeg predsednika dobio negativan odgovor.

„Nešto ne osećam ponos“, rekao je Tadić.

Brnabić je rekla da je sigurna da se Tadić i danas tako oseća, i da je svima njima koji su tada bili na vlasti Srbija tada bila mala, prenosi SNS.

„Da je bila stepping stone. Samo jedna stepenica na putu ka nečem većem. Kao i Jeremiću, njemu nije bilo važno niti interesantno to što je ministar spoljnih poslova Srbije, već je koristio tu poziciju da sebi obezbedi prostor za nešto dalje. A kada to radite vi ne radite u interesu Srbije, već u sopstvenom interesu. Vi se onda nećete zameriti nikome, pa ni velikim silama, zato što će vam taj neko biti potreban da vam otvori vrata međunarodnih organizacija“, rekla je Brnabić, prenosi SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari